ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταρρέει η Εθνική Οικονομία: Η χειρότερη ύφεση της μεταπολίτευσης

1 min read

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακολουθώντας το σχέδιο της παγκόσμιας εξουσίας και έχοντας πλήρη συμπαράσταση από τα κόμματα του “συνταγματικού τόξου”, με αφορμή τον κορωνοϊό, οδηγεί σε καταστροφή την εθνική οικονομία. Σκοπός τους ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό πλάνο. Για το που βαδίζει η οικονομία μας διαβάσαμε στην ιστοσελίδα bankingnews.gr:

“Πάτωσε η οικονομία, ξαναγράφεται το σχέδιο Πισσαρίδη – Αλλαγές και στο πακέτο των μέτρων που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ.

Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το -15,2% της πτώσης στο ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο και συνολικά  στο -7,9% για το πρώτο εξάμηνο του 2020, αναγκάζουν την ομάδα Πισσαρίδη να αναθεωρήσει το αρχικό σχέδιο των προτάσεων – μεταρρυθμίσεων.

Με την χειρότερη ύφεση από την περίοδο της μεταπολίτευσης μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να εξαγγείλει μέτρα για την στήριξη της πραγματικής  οικονομίας που στροβιλίζεται στη δίνη του κορονοιού. 

Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το -15,2% της πτώσης στο ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο και συνολικά  στο -7,9% για το πρώτο εξάμηνο του 2020, αναγκάζουν την ομάδα Πισσαρίδη να αναθεωρήσει το αρχικό σχέδιο των προτάσεων – μεταρρυθμίσεων, που θα έρθει το επόμενο διάστημα σε δημόσια διαβούλευση, για  την επανεκκίνηση  της ελληνικής οικονομίας. 

Το προσχέδιο της επιτροπής είχε ξεκινήσει να συντάσσεται πριν η σκιά του κορονοιού πέσει βαριά πάνω από την οικονομική δραστηριότητα της χώρας και στο οικονομικό επιτελείο έτρεφαν ακόμη προσδοκίες ότι ο τουρισμός θα μπορέσει να κάνει την διαφορά στα έσοδα και δεν θα υποκύψει μπροστά στην επέλαση της κρίσης.

Δυστυχώς συνέβη το αντίθετο, αφού όπως επισημαίνουν παράγοντες της τουριστικής αγοράς η θερινή σεζόν έκλεισε με μεγάλες απώλειες στις εισπράξεις, καθώς οι πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων δεν ξεπέρασαν πανελλαδικά το 30%, και εκπέμπουν σήμα κινδύνου για μαζικά λουκέτα το φθινόπωρο εκτιμώντας ότι η βουτιά θα συνεχιστεί. 

Σύμφωνα με νεότερες προβλέψεις για την πορεία του κλάδου το 2020, τα έσοδα δεν αναμένεται να υπερβούν τα 3,5 δισ. ευρώ έναντι 18,2 δισ. ευρώ πέρυσι…”

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.