ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταγγελία προέδρου συνοριοφυλάκων Έβρου: Μεγάλη πίεση στα σύνορα

1 min read

Έξαρση των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα καταγράφεται εδώ και μέρες σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνοριοφυλάκων Έβρου, Β. Γιαλαμά.

Μιλώντας στο Sputnik, ο κ. Γιαμαλάς τόνισε ότι υπάρχει πίεση σε όλο το μήκος της συνοριογραμμής από ομάδες λαθρομεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.

«Έχουμε έξαρση των μεταναστευτικών ροών και ειδικά το τελευταίο διάστημα η πίεση είναι σε όλη την οριογραμμή του Έβρου και είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχουμε ομάδες 10-20 μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Από τη δική μας πλευρά προσπαθούμε για το καλύτερο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαλαμάς.

Αναφερόμενος στον νέο φράχτη 27 χιλιομέτρων (σ.σ. ο υφιστάμενος είναι μήκους 12,5 χιλιομέτρων) που θα κατασκευαστεί κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, είπε ότι «περιμέναμε ότι ο φράχτης θα γίνει πιο γρήγορα», αλλά μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, «θα γίνει σε ένα οκτάμηνο».

Ο περίφημος φράκτης λοιπόν που υπάρχει σήμερα και που μας λένε ότι σταματάει τους λαθρομετανάστες έχει μήκος μόλις 12,5 χιλιόμετρα όταν τα σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία ξεπερνούν σε μήκος τα… 200 χιλιόμετρα, αλλά ακόμη και αυτός που σκέπτονται να κάνουν και τον διαφημίζουν, θα φτάσει συνολικά τα 40 χιλιόμετρα! Στα υπόλοιπα 160 χιλιόμετρα τι θα γίνεται; 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.