ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταγγελία Γεννηματά ότι Ιταλοί τουρίστες φτάνουν ακόμα στα νησιά του Αιγαίου

1 min read

Καταγγελία στη Βουλή ότι Ιταλοί τουρίστες εξακολουθούν να φτάνουν στα νησιά του Αιγαίου παρά τις απαγορεύσεις λόγω του κορωνοϊού έκανε η Φώφη Γεννηματά.

«Έχω καταγγελία από Δήμαρχο ότι φθάνουν τουρίστες από την Ιταλία σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Πως έφτασαν έως εκεί; Γιατί δεν τους σταμάτησε κανείς; Πως θα υπάρξει αντιμετώπιση χωρίς γιατρούς;  Χτυπώ καμπανάκι καθώς το θέμα είναι κρίσιμο», επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία αφορά στη Σύμη.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου η πανδημία έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ ανακοινώθηκε επισήμως και ο έκτος νεκρός από τον κορωνοϊό, καλώντας την κυβέρνηση να μεριμνήσει για την αποστολή ειδικού κλιμακίου στην περιοχή με στόχο τον επιτόπιο συντονισμό.

Κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μίλησε για πρωτόγνωρες στιγμές σε όλον τον πλανήτη, σημειώνοντας ότι: «όλοι μιλούν για πόλεμο με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό», για να στείλει μήνυμα εθνικής ομοψυχίας προσθέτοντας: «Έρχονται δύσκολες ώρες, όμως όλοι δίνουμε ενωμένοι τη μάχη για την ζωή μας. Θέλει συνεννόηση και εθνική ομοψυχία. Δεν αρκεί ένας».

Η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε με θέρμη τη στήριξή της στο μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», υπογραμμίζοντας την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ και των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης στους οποίους απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ και δήλωσε αισιόδοξη ότι «θα ξεπεράσουμε κι αυτή την περιπέτεια».

«Την ώρα που λέμε ότι έχουμε πόλεμο οφείλουμε να στηρίξουμε στην πράξη τους μαχητές της πρώτης γραμμής. Το ΕΣΥ γίνεται τώρα το μεγάλο όπλο για το Εμείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υποστήριξε ότι πρέπει να λειτουργεί ένα ειδικό νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανά περιφέρεια, να δρομολογηθεί άμεση η προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για το προσωπικό των νοσοκομείων και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ενώ τόνισε και την ανάγκη λήψης εμπροσθοβαρών μέτρων για την ανάπτυξη, τονίζοντας πως «αν αναγνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν ιδιότυπο πόλεμο, χρειαζόμαστε και οικονομία πολέμου».

Δημοσίευση στα Social Media