ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καράογλου για Τεμπονέρα: Έλαβε €3.000 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για εργασία δύο ημερών

1 min read

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι ο κ. Τεμπονέρας, νυν γγ του υπουργείου Ναυτιλίας, τον Μάρτιο του 2008 έλαβε αμοιβή €3.000 για να συντάξει γνωμοδοτικό σημείωμα για τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός διαθέτει νομική υπηρεσία

Για «διασπάθιση δημόσιου χρήματος» σε ημετέρους και κομματικούς φίλους κάνει λόγο ο Θεόδωρος Καράογλου σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  υποστηρίζει πως ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας υπηρετούσε ως ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Ναυτιλίας για να τοποθετηθεί πρόσφατα γενικός γραμματέας στο ίδιο υπουργείο και την ίδια ώρα αναλάμβανε νομικές εργασίες για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο κ. Καράογλου αναφέρει ότι ο κ. Τεμπονέρας κατέθεσε προσφορά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να συντάξει νομικό γνωμοδοτικό σημείωμα για τις ανάγκες του ΕΛΓΟ «Δήμητρα». Τελικά, η εργασία του ανατέθηκε στις 6 Μαρτίου 2018. Στις 8 Μαρτίου, δηλαδή δύο ημέρες μετά παρέδωσε την γνωμοδότηση και έλαβε ως πληρωμή 3.000 ευρώ.
«Κατά σύμπτωση ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας στις 06 Μαρτίου 2018 που του ανατέθηκε η σύνταξη του γνωμοδοτικού σημειώματος του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» υπηρετούσε ως ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από όπου στις 07 Μαρτίου 2018 παραιτήθηκε για να αναλάβει στις 08 Μαρτίου 2018 καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο συγκεκριμένο υπουργείο. Είχε, δηλαδή, αρκετά βαρύ πρόγραμμα στο υπουργείο όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του για να προλάβει να… συντάξει και το γνωμοδοτικό σημείωμα» επισημαίνει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στην κυβέρνηση συγχέουν σκοπίμως το νόμιμο με το ηθικό, λειτουργώντας ως μια κλειστή παρέα ανθρώπων που απομυζούν τα κρατικά ταμεία έχοντας μια “Λουδοβίκεια” συμπεριφορά. Θεωρούν, δηλαδή, ότι το κράτος είναι αυτοί! Μάλλον ήταν και αυτό δίκαιο (κατά τα Αριστερά ειωθότα) και έγινε πράξη! Άραγε οι νομικοί του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» δεν έχουν την εμπειρία να συντάξουν το γνωμοδοτικό σημείωμα της κεντρικής υπηρεσίας του Οργανισμού όπου προσφέρουν τις νομικές τους υπηρεσίες; Άραγε δεν υπήρχε άλλο δικηγορικό γραφείο σε όλη τη χώρα να αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση; Έχει τέτοια εξειδίκευση ο κ. Τεμπονέρας ώστε να αναλάβει την υπόθεση με απευθείας ανάθεση;

Και τέλος, εφόσον οι νομικοί του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» αδυνατούν να φέρουν εις πέρας τη συγκεκριμένη εργασία, θα έπρεπε αυτή να ανατεθεί σε συνεργάτη Υπουργού, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε Γενικό Γραμματέα Υπουργείου;» ρωτά μεταξύ άλλων ο ίδιος για να υποστηρίξει «Προφανώς το θέμα δεν είναι το επώνυμο του δικηγόρου, αλλά η αντίληψη που διακατέχει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” τι χρήματα θα δώσουμε, που θα τα δώσουμε, πως θα τα δώσουμε!»

protothema

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση