ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Karakurt: Ενισχύεται με νέες προηγμένες κορβέτες το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας

1 min read

Η Ρωσία δεν σταματάει να ενισχύει τις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού της και σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή της ναυπηγικής βιομηχανίας, αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2022, τρεις νέες προηγμένες κορβέτες τύπου Karakurt  ή αλλιώς «Project 22800».

Πρόκειται για τις κορβέτες «Tsiklon», «Burya» και «Askold», με τις δύο πρώτες να αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ το 2022 θα παραδοθεί η τελευταία. Επί του παρόντος, το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας χρησιμοποιεί τρεις κορβέτες τέτοιου τύπου, τις «Mytishchi», «Sovetsk» κα «Odintsovo», που υπηρετούν με το Στόλο Βαλτικής. Στόχος της Μόσχας είναι η κατασκευή συνολικά 18 τέτοιων πολεμικών πλοίων και στη συνέχεια να μοιραστούν εξίσου στους Στόλους Ειρηνικού, της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.

Οι κορβέτες αυτές έχουν εκτόπισμα 800 τόνους και  χαρακτηρίζονται από ευελιξία με ικανότητα να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 30 κόμβων. Βασίζονται, σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφόρησης, στις πιο προηγμένες εγχώριες τεχνολογίες που επιτρέπουν την αποτελεσματική λειτουργία τους σε όλα τα επιχειρησιακά πεδία όπου αναπτύσσονται οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις. Έχουν αυτονομία 15 ημερών και είναι οπλισμένα με πυραύλους cruise Kalibr-NK, Oniks και αναβαθμισμένα πυροβόλα τύπου AK-176MA 76,2 χιλιοστών.

Με πληροφορίες από: TASS 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.