ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καμμένος: Ίσως παραιτηθώ από βουλευτής σήμερα το βράδυ

1 min read

«Ελπίζω να μην αληθεύει ότι ο Τσίπρας δεν θα παραστεί στη συζήτηση», είπε ο κ. Καμμένος και αμέσως εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός.

«Η φίμωση των ΑΝΕΛ είχε προκαλέσει έκπληξη του κ. Τσίπρα. Μου ζήτησε να του πω τον κανονισμό. Όπως βλέπετε σήμερα, μετά την ομιλία μου, με απόφαση του κ. Βούτση, αποφασίστηκε αυτό που δεν κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση: Οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές και να υπάρχουμε ως ΚΟ», ανέφερε.

«Ήμασταν κυβερνητικοί εταίροι τέσσερα χρόνια. Βάλαμε πλάτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να βγούμε από τα Μνημόνια» τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πολιτική μου ζωή, ότι είχα να πω το έλεγα από το βήμα της Βουλής. Δεν εκβίασα και δεν εκβιάστηκα. Εκτελέστηκα στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής. Είναι έγκλημα κ. Τσίπρα, αναλαμβάνω την ευθύνη για τον εαυτό μου αλλά οι ΑΝΕΛ δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Τι φταίξανε τα παιδιά που αύριο πρέπει να απομακρυνθούν; Που έδωσαν αγώνα για την κυβέρνηση. Που σας πίστεψαν και ήταν μαζί μας στο Σύνταγμα, στις επιτυχίες της κυβέρνησης και σήμερα τους λέτε παίρνετε πόδι. Πηγαίνετε στην ανεργία. Τους γκρεμίσατε καταργώντας την ομάδα των ΑΝΕΛ με πραξικοπηματικό τρόπο», είπε.

Περάσαμε στην εποχή της καρέκλας, που ανταλλάσσετε με την ψυχή. Δεχόμαστε και δημόσιες επιθέσεις: Έλεγε ο κ. Σκουρλέτης πως κλαψουρίζουμε. Δεν δεχόμαστε αλλαγή του κανονισμού. Ποτέ δεν πήρα τηλέφωνο ανεξάρτητο βουλευτή διότι σέβομαι. Αλλά δεν αποδέχομαι βουλευτές και πολίτες που έγιναν υπουργοί με τους ΑΝΕΛ γίνονται βορά της συναλλαγής. Όχι μόνο εκλεγμένοι βουλευτές, ακόμα και ο αναπληρωτής βουλευτής εξαγοράζεται από εσάς με υπουργική καρέκλα για να πετύχετε το 151. Ουσιαστικά αυτό δείχνει πως μιλάμε για ανατροπή του Συντάγματος και της ηθικής. Θα κυβερνήσετε με 151 και οι 3 είναι του εταίρου σας, τους πήρατε έναντι μιας καρέκλας.

«Θυμάστε όταν μιλούσαμε για τις μάχες που κερδίζαμε στη Βουλή; Μας οδηγείται πλέον στην Αντιπολίτευση. Αν φύγω από εδώ εγώ θα πάω σπίτι μου. Δεν θα παρακαλέσω κανέναν. Θα προτιμήσω σήμερα το βράδυ, ίσως να σας δώσω την παραίτηση μου ως βουλευτής», ανέφερε.

«Τις ΚΟ τις συγκροτεί ο λαός, οι αγώνες. Μου αρκεί το μετερίζι της ελεύθερης φωνής μου. Είχα δικαίωμα να το έχω ως επικεφαλής του κόμματος με το οποίο συνεργαστήκατε», είπε και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «ψυχρό εκτελεστή».

«Όμως η εκτέλεση της Μακεδονίας μετράει ακόμα περισσότερο. Κύριε Τσίπρα να σέβεστε Αρχές και ιδέες, από τη στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις. Όσοι ακολούθησαν όλους εμάς που θα πάνε; Όλα τα παιδιά που πιστέψανε σε κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης που θα πάνε;», επεσήμανε.

«Εδώ παίζετε το θέατρο του παραλόγου που έχει εξήγηση και την έδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1995 μετά τις Κάννες. Τότε μίλησε για το διευθυντήριο των Βρυξελλών που τον πίεζε για να παραδώσει τον όρο Μακεδονία, και είπε ότι πάμε σε ένα είδος συρρίκνωσης εθνικής δύναμης» είπε ο κ. Καμμένος και διάβασε ένα απόσπασμα της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού.

«Σήμερα ερχόμαστε σε ένα Κοινοβούλιο που στηρίζετε στον ΣΥΡΙΖΑ και αποστάτες. Το ΣΥΡΙΖΑ που έλεγχε τι θα πούμε στο ΝΑΤΟ, σήμερα, εν γνώση του, υπογράφει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και τη μεταφορά της βάσης του Ιντσιρλίκ στα Σκόπια, χωρίς να υπάρχει καν πρόβλεψη αν θα έχει και πυρηνικά. Αντίθετη σε αυτή τη σύμβαση είναι και η ΝΔ», είπε και επεσήμανε πως «τώρα ψηφίζουν οι καρέκλες που εξαγοράζονται έναντι συνειδήσεων».

«Σε λίγα λεπτά θα καταθέσουμε τη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου», αποκάλυψε ο κ. Καμμένος.

Θα δώσουμε τη μάχη μας, αλλά έχετε υποχρέωση κ. Τσίπρα, σε αυτά που συμφωνήσαμε, να αποχωρήσετε. Δεν θα μας κατηγορήσετε ποτέ για σχέση με τη διαπλοκή. Η διαπλοκή ζει επειδή κάποιοι που έχουν παραβεί τον όρκο τους παραμένουν στη θέση τους.

«Θα μπορούσατε να βρείτε τη δημοκρατική ευαισθησία του 2015 και να κάνετε δημοψήφισμα. Κρίμα κύριε πρωθυπουργέ», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Μετά την ομιλία, πιθανότατα η Κοινοβουλευτική του Ομάδα θα διαλυθεί μετά την αποχώρηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Δημοσίευση στα Social Media