ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κακοκαιρία «Αθηνά»: 700 χιλιοστά βροχής σε 72 ώρες στη Ζαγορά Πηλίου – Σημειώθηκαν κατολισθήσεις

1 min read

Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί στο Ανατολικό Πήλιο εξαιτίας της κακοκαιρίας Αθηνά που πλήττει την περιοχή, καθώς τα φαινόμενα παρουσιάζουν πολύ μεγάλη διάρκεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το απόγευμα της Πέμπτης 7/10 έως το απόγευμα της Κυριακής 10/10, ο αθροιστικός υετός που έχει καταγραφεί στη Ζαγορά Πηλίου μέσα σε 72 ώρες, ξεπερνά τα 700 χιλιοστά (τα 473 στις 9/10 και έως το απόγευμα σήμερα), ύψος βροχής σχεδόν διπλάσιο από το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης της Αθήνας.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η σημερινή μέρα αποκάλυψε το μέγεθος των ζημιών, το οποίο αφορά σε κατολισθήσεις σε δρόμους και σπίτι. Μάλιστα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ζαγοράς Μουρεσίου, ένα σπίτι έχει καταπλακωθεί από βράχο ο οποίος αποκολλήθηκε από το βουνό. Από την αποκόλληση του βράχου προκλήθηκαν ζημιές και σε τρία οχήματα που βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η ποσότητα του νερού που έπεσε τις δύο τελευταίες ημέρες είναι τέτοια που έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα. Όπως είπε, γίνεται διαχείριση ώστε να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να καθαριστούν οι αύλακες ώστε τα νερά να διοχετεύονται προς τη θάλασσα.

Τρία μηχανήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούσαν στην περιοχή, ώστε να απομακρύνουν βράχους και πέτρες από το δρόμο και να καθαρίσουν αυλάκια για τη διευκόλυνση της ροής του νερού. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr σημαντικά προβλήματα καταγράφονται και στο Πουρί, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ενώ ο δρόμο προς τα «Βλαχοχώραφα» είναι κλειστός.

Το γεγονός, ότι παρ’ όλο τον μεγάλο όγκο νερού που έριξε στο Ανατολικό Πήλιο τις τελευταίες ώρες, οι υποδομές άντεξαν, τόνισε, μιλώντας στην κάμερα του magnesianews.gr, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, που βρίσκεται στην περιοχή.

«Σε παλιά ρέματα, δεν έχουμε προβλήματα, τα έχουμε καθαρίσει. Βγήκαν όμως καινούργια ρέματα, ξηρά, τα οποία δημιουργήθηκαν από μπαζώματα και προκάλεσαν προβλήματα μέσα στο Ανήλιο, χωρίς ευτυχώς σε ανθρώπους και σπίτια. Έχουμε κι ένα πρόβλημα στην Μακρυρράχη με δύο κατοικίες. Οι άνθρωποι έχουν ζημιές στα σπίτια και σε τρία αυτοκίνητα, τους επισκεφθήκαμε και το πρώτο πράγμα που θα ζητήσουμε είναι να αποζημιωθούν για τις ζημιές στα σπίτια και τα αυτοκίνητα». Αυτό που πάντως τόνισε ο περιφερειάρχης, είναι ότι πρέπει επιτέλους τα Δασαρχείο να κλαδεύει τα δέντρα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.