ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός: Ξεκίνησε η κακοκαιρία στην Αττική – Έντονη καταιγίδα στην Αθήνα για τις επόμενες ώρες

1 min read

Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών και τους βοριάδες, αλλάζει τελείως το σκηνικό του καιρού. Ήδη στην Αττική σημειώνονται οι πρώτες καταιγίδες ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN TV, Κλέαρχου Μαρουσάκη, τα επόμενα 24ωρα θα οδηγηθούμε σε έντονη αστάθεια που θα συνοδευτεί από βροχές, καταιγίδες, έντονους κεραυνούς και χαλάζι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο , Kλέαρχο Μαρουσάκη έρχεται μεταβολή του καιρού με επικίνδυνα μπουρίνια και ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες που σε αρκετές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι.

«Από τα βορειοανατολικά τμήματα των Βαλκανίων κκι προς τη Μαύρη θάλασσα υπάρχει ένα κύμα κακοκαιρίας έχει αρχίζει να μετατοπίζεται προς τα νότια τμήματα, και απασχολεί περιοχές της χώρας μας ιδιαίτερα προς τα κεντρικά και βόρεια. Οι καταιγίδες θα φτάσουν μέχρι και την περιοχή της Πελοποννήσου. Αυτό το κλίμα κακοκαιρίας θα κρατήσει μέχρι και την Τετάρτη με Πέμπτη», ανέφερε ο μετεωρολόγος του καναλιού.

Πάντως, η αστάθεια στον καιρό θα συνεχιστεί, καθώς, όπως είπε, από την κεντρική Ευρώπη ξεκινά ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να μας απασχολήσει το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή, δίνοντας και πάλι ισχυρές βροχές και καταγίδες, ενώ αυξημένος θα είναι ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπως επίσης και προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου. Ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, την Κεντρική Μακεδονία και την Χαλκιδική, καθώς εκεί φαίνεται ότι εστιάζεται ο κύριος όγκος των ισχυρών βροχών και καταιγίδων. Υπάρχει ακόμη κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα, καταστροφές από χαλάζι ή κεραυνούς, σημειώνει ο μετεωρολόγος.

Ανεπηρέαστο παραμένει το νότιο, νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα έχουμε όμως δυνατούς ανέμους, οι οποίοι αυξάνουν τον κίνδυνο για πυρκαγιά. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το Σάββατο, οπότε φαίνεται να ομαλοποιείται η κατασταση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.