ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός: Προ των πυλών η νέα κακοκαιρία – Πως θα κινηθεί

1 min read

Προ των πυλών είναι η νέα κακοκαιρία η οποία αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι ο καιρός θα αλλάξει από την Παρασκευή οπότε η Ελλάδα θα επηρεαστεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά από βαρομετρικά χαμηλά που τώρα βρίσκονται στη δυτική Ευρώπη.

«Από Παρασκευή και από το Ιόνιο και προς το Αιγαίο θα έχουμε φαινόμενα που θα απασχολήσουν το σαββατοκύριακο τις περισσότερες περιοχές για τα οποία θα πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα» είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Από εκεί και πέρα έκανε ειδική αναφορά στον Νοέμβριο για τον οποίο είπε ότι «είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας στατιστικά με ακραία φαινόμενα και μεγάλα ύψη βροχής και αυτό οφείλεται στο ότι οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη συναντούν τις θερμές υδάτινες επιφάνειες της Μεσογείου».

Από τη δική του πλευρά ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, κάνει λόγο για νέα αλλαγή του καιρού και αρκετά «δραστήρια».

Όπως επισημαίνει ωστόσο σε ανάρτησή του ο κ. Αρναούτογλου, «δεν μπορούμε από τώρα να γνωρίζουμε με ακρίβεια, την ένταση των βροχών και των καταιγίδων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 23-24 Οκτωβρίου!». Ο ίδιος μάλιστα σε άλλη ανάρτησή του εξηγεί τι είναι το ωκεάνιο φαινόμενο «Λα Νίνια» (θερμοκρασιακή ανωμαλία) και πόσο αυτό μπορεί να χτυπήσει την Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook για τη νέα αλλαγή του καιρού:

«Αρκετά… “δραστήρια” δείχνει η νέα ατμοσφαιρική διαταραχή προς τα τέλη της εβδομάδας (23-24) Oκτωβρίου!!!Φίλες και φίλοι, και τα πρωινά σημερινά στοιχεία επιμένουν για νέα αλλαγή του καιρού προς τα τέλη της εβδομάδας αρχικά κυρίως στη δυτική Ελλάδα! Η τροχιά του βαρομετρικού χαμηλού όμως καθώς και το βάθος του, που δεν μπορούμε από τώρα να τα γνωρίζουμε με ακρίβεια, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην κατανομή αλλά και την ένταση των βροχών και των καταιγίδων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 23-24 Οκτωβρίου!», γράφει.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.