ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός – Λέσβος: Σάρωσε το νησί η “Πηνελόπη”! Κινδύνευσαν άνθρωποι από τις πλημμύρες

1 min read

Ισχυρή βροχόπτωση, που προκάλεσε η κακοκαιρία “Πηνελόπη”, έπληξε τη Λέσβο το βράδυ της Τετάρτης (28.11.2018) προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές του νησιού.

Μια γυναίκα κινδύνευσε σοβαρά όταν επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό της κάθετα έναν δρόμο που είχε πλημμυρίσει από παρακείμενο ποτάμι. Το αυτοκίνητό της, σύμφωνα με το lesvosnews.gr, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, με την ίδια να έχει εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό και παρασυρόταν προς το ποτάμι! Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση ανδρών της Πυροσβεστικής, η γυναίκα διασώθηκε.

Στον Παλαιόκηπο, ένας ιερέας εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του, το οποίο πλημμύρισε και χρειάστηκε κι εκεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί. Αίσιο τέλος είχε και η αγωνία για μια οικογένεια, που επίσης παγιδεύτηκε μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της, στην ίδια περιοχή.

 

Φωτογραφία lesvosnews.gr

Η καταρρακτώδης βροχόπτωση “κατέβασε” τόνους λάσπης σε πολλές περιοχές του νησιού. Φερτά υλικά γέμισαν τους δρόμους στα χωριά Πλαγιά και Τρύγονα, ενώ στην Πλαγιά Πλωμαρίου, σύμφωνα με το lesvospost.com, οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και η λάσπη έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλημμύρισαν σπίτια, μαγαζιά και αποθήκες.


Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως καταστράφηκε τμήμα του δρόμου στον κάμπο της Γέρας και συγκεκριμένα στην είσοδο του χωριού Παλαιόκηπος από την υπερχείλιση ποταμού. Επίσης, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις βράχων στην περιοχή Καβάκι στον δρόμο μεταξύ Πέτρας και Μολύβου στη βόρεια Λέσβο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, lesvospost.com και lesvosnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media