ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καβάλα: Συγγενής ασθενούς που απεβίωσε ξυλοκόπησε τον γιατρό

1 min read

Θύμα ξυλοδαρμού από συγγενή ασθενούς που απεβίωσε, έπεσε γιατρός στην Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν στο ethnos.gr ότι οι προπηλακισμοί και τα κρούσματα σωματικής βίας είναι καθημερινά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη, το βράδυ της Δευτέρας απεβίωσε ασθενής με γενικευμένο καρκίνο στην Ουρολογική Κλινική του νοσοκομείου. Όταν ένας γιατρός ζήτησε από τους συγγενείς του αποβιώσαντος να του δώσουν κάποια έγγραφα, για να προχωρήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, συνοδός του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπάει με μπουνιές. Το περιστατικό έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων και ο γιατρός δε θέλησε να υποβάλει μήνυση.

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος ο συνοδός να επιτεθεί στο γιατρό. Οι συγγενείς γνώριζαν ότι ο ασθενής έχει γενικευμένο καρκίνο και ότι βρίσκεται σε βαριά κατάσταση», είπε στο ethnos.gr η κ. Πετράκη.

Κατά την ίδια, για το περιστατικό έχει κινητοποιηθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες, ενώ την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στις 8:30, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε ακόμα η κ. Πετράκη, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Καβάλας, ιδίως αυτοί που απασχολούνται στα επείγοντα περιστατικά, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με προπηλακισμούς, αλλά και κρούσματα λεκτικής και σωματικής βίας από συνοδούς ή συγγενείς ασθενών.

«Ευτυχώς, στα επείγοντα περιστατικά υπάρχει συνεχή παρουσία της υπηρεσίας φύλαξης του νοσοκομείου κι έτσι πολλά περιστατικά δεν παίρνουν μεγάλες διαστάσεις», τόνισε η κ. Πετράκη


Δημοσίευση στα Social Media