ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιταλός Υπ. Άμυνας: Aν καταστεί δυνατό θα βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί

1 min read

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Il Messaggero, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο αναφέρθηκε στην στήριξη της Ουκρανίας από μέρους της κυβέρνησης Μελόνι. «Ακόμη δεν συντάξαμε το νέο διάταγμα για παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

Είναι βέβαιο ότι το Κίεβο, εδώ και πολλούς μήνες, ζητά στήριξη κατά των αεροπορικών επιθέσεων που έχουν ως στόχο τον άμαχο πληθυσμό: σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο Κροζέτο. «Αν καταστεί δυνατό θα τους βοηθήσουμε, σίγουρα, να αμυνθούν. Η Ρωσία υπερέβη τα όρια», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας.

«Η παροχή αυτή θα πρέπει να είναι συμβατή με την δυνατότητα να διαθέτουμε τα συγκεκριμένα όπλα και να τα παραδώσουμε στο Κίεβο, πλήρως λειτουργικά. Δεν τα βρίσκεις στο σουπερμάρκετ, είναι πολυσύνθετα συστήματα, για την παραγωγή των οποίων απαιτείται πολύς χρόνος», τόνισε στην συνέχεια ο Κροζέτο.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας δήλωσε τέλος στην Il Messaggero ότι «αν η χώρα δώσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία, θα πρέπει να τα αφαιρέσει από τα αποθέματά της». «Κάτι που πρέπει να γίνει χωρίς να υπάρξουν ελλείψεις και με πλήρη βεβαιότητα σε ό,τι αφορά την ποιότητα του υλικού».

Πηγή liberal.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.