ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ισλαμιστές καίνε τη Σουηδία επειδή καταστράφηκε ένα κοράνι – Οι Σουηδοί συλλαμβάνουν δεξιούς για να τους κατευνάσουν!

1 min read

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet, την Παρασκευή σημειώθηκαν στο Μάλμο αρκετές αντιισλαμικές ενέργειες. Μεταξύ άλλων, τρεις άνδρες κλωτσούσαν ένα αντίτυπο του Κορανιού σε πλατεία της πόλης.

Οι ταραχές αυτές σημειώθηκαν την ώρα που ο Ράσμους Πάλουνταν, επικεφαλής της «Σκληρής γραμμής», ενός δεξιού κόμματος της Δανίας, αναμενόταν να μεταβεί χθες στο Μάλμο για να οργανώσει μια αντιμουσουλμανική διαδήλωση στη διάρκεια της οποίας είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να κάψουν το Κοράνι.

«Εκτιμούμε ότι ο (Ράσμους Πάλουνταν) θα διαπράξει αδικήματα στη Σουηδία. Υπάρχει επίσης κίνδυνος η συμπεριφορά του να αποτελέσει (…) απειλή για τα θεμελιώδη συμφέροντα της κοινωνίας», εξήγησε ο Κάλε Πέρσον εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάλμο.

Στον Πάλουνταν απαγορεύθηκε η είσοδος στη Σουηδία για δύο χρόνια.

Ωστόσο υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν στο Μάλμο μέσα στην ημέρα και τρεις εξ αυτών συνελήφθησαν με την κατηγορία της υποκίνησης σε ρατσιστικό μίσος, μετέδωσαν σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Δανός πολιτικός είχε ζητήσει άδεια για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, όμως αυτή δεν έγινε δεκτό με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί «η δική του ασφάλεια ούτε αυτή των περαστικών ή των αντιδιαδηλωτών».

Παρά το γεγονός αυτό ο Πάλουνταν προσπάθησε να πάει στο Μάλμο, όμως συνελήφθη σε κοντινή πόλη.

«Με απέλασαν και μου απαγόρευσαν την είσοδο στη Σουηδία για δύο χρόνια. Όμως οι βιαστές και οι δολοφόνοι εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτοί!», έγραψε ο Πάλουνταν στο Facebook.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.