ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ισλάμ, το μακρύ χέρι του Ερντογάν στην Ευρώπη

1 min read

Ο Ερντογάν κτίζει το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Διαβάζουμε ότι το κτήριο θα θυμίζει φρούριο. Θα έχει δώδεκα τρούλους και μιναρέδες, αίθουσες διαλέξεων, εστιατόρια, καταστήματα και σχολεία. Το κόστος του θα ανέλθει σε 36 εκατομμύρια δολάρια.

Κύριος φορέας της τουρκικής δραστηριότητας στο εξωτερικό είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το διαβόητο Ίδρυμα Ντιγιανέτ, το οποίο έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά από το 2002 που ανέβηκε το κόμμα του Ερντογάν στην εξουσία.

Στην περιοχή υπάρχει ισχυρό τουρκικό στοιχείο. Στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου του τζαμιού βρίσκεται το νέο τουρκικό προξενείο και στη δυτική πλευρά ένα παράρτημα της ισλαμικής οργάνωσης Ditib, που είναι ο βραχίονας του Diyanet στη Γερμανία και ελέγχει 270 τεμένη στη Γαλλία.

Το οικόπεδο έχει αγοραστεί από την ισλαμιστική οργάνωση Milli Gorus που συνδέεται με τον Ερντογάν και η κατασκευή του τζαμιού χρηματοδοτείται από πιστούς του Ισλάμ και μέλη της κοινότητας σε όλη την Ευρώπη.

Οι γαλλικές Αρχές σύμφωνα με το Bloomberg ανησυχούν για τον τρόπο χρησιμοποίησης του τζαμιού.

Η παρέμβαση του Ερντογάν μέσα στην Ευρώπη συνεχίζεται, αλλά οι Ευρωπαίοι περί άλλων τυρβάζουν…

Φιλελεύθερος

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.