ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΗΠΑ: Η Ινδία απέκρυψε τη ρωσική προέλευση των καυσίμων που στάλθηκαν στις ΗΠΑ

1 min read

Ρωσικό πετρέλαιο κατέληξε στη Νέα Υόρκη, μέσω… Ινδίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την ανησυχία τους προς την Ινδία ότι χρησιμοποιήθηκε για την εξαγωγή καυσίμων από ρωσικό αργό πετρέλαιο, μέσω μεταφορών σε ανοικτή θάλασσα για την απόκρυψη της προέλευσής τους, στη Νέα Υόρκη κατά παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων, δήλωσε σήμερα κορυφαίος Ινδός κεντρικός τραπεζίτης, σύμφωνα με το Reuters.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ενημέρωσε την Ινδία ότι ένα ινδικό πλοίο παρέλαβε πετρέλαιο από ρωσικό δεξαμενόπλοιο στην ανοιχτή θάλασσα και το μετέφερε σε λιμάνι στο Γκουτζαράτ στη δυτική ακτή, όπου διυλίστηκε και μεταφέρθηκε στη συνέχεια, δήλωσε ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας, Michael Patra.

Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο απαγορεύουν την εισαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες ενεργειακών προϊόντων ρωσικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένων του αργού πετρελαίου, των διυλισμένων καυσίμων, των αποσταγμάτων, του άνθρακα και του φυσικού αερίου.

“Η εξευγενισμένη παραγωγή μπήκε ξανά στο πλοίο αυτό και έβαλε πλώρη χωρίς προορισμό. Στα μέσα της θάλασσας έλαβε τον προορισμό και έτσι έφτασε στην πορεία του, πήγε στη Νέα Υόρκη”, δήλωσε ο Patra σε εκδήλωση για τον εορτασμό των 75 χρόνων από την ανεξαρτησία της Ινδίας.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Νέο Δελχί δήλωσε ότι δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο.

Τα σχόλια της Patra είναι η πρώτη επίσημη δημόσια αναφορά της Ινδίας σε τέτοιου είδους ανησυχίες των ΗΠΑ. Το Δελχί δεν έχει ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ούτε έχει καταδικάσει αυτό που η Μόσχα αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στη γείτονα.

Ο Patra είπε ότι του είπαν ότι το ρωσικό αργό πετρέλαιο επεξεργάστηκε και μετατράπηκε σε απόσταγμα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών μιας χρήσης. Δεν κατονόμασε το ινδικό πλοίο ή το διυλιστήριο.

“Έτσι λειτουργεί λοιπόν ο πόλεμος. Λειτουργεί με περίεργους τρόπους”, είπε

Η Ινδία, ο νούμερο 3 εισαγωγέας και καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, σπάνια αγόραζε ρωσικό πετρέλαιο στο παρελθόν. Αλλά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, τα ινδικά διυλιστήρια έχουν αρπάξει το ρωσικό πετρέλαιο με έκπτωση, το οποίο αποφεύγεται από πολλές δυτικές χώρες και εταιρείες.

capital.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.