ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
13 Ιουνίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΗΠΑ: «Αν θέλουν οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα μας για να χτυπήσουν ρωσικές πόλεις»!

1 min read

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει εάν θα πραγματοποιήσει επιδρομές βαθιά στο ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα!

Επί της ουσίας η Ουάσιγκτον αποσύρει τους περιορισμούς στη χρήση αμερικανικών όπλων για το Κίεβο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν εργάστηκε για την παροχή και υποστήριξη επιθέσεων πέρα από το ουκρανικό έδαφος.

Ωστόσο, είπε, η Ουκρανία θα πρέπει να πάρει τις δικές της αποφάσεις και θα το κάνει, προσθέτοντας πως θέλει να διασφαλίσει πως η Ουκρανία θα λάβει ό, τι χρειάζεται!

Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ, επισήμως επιτρέπουν στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν τα όπλα που τους παρέχουν για να χτυπήσουν ρωσικές πόλεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Βεβαίως, αυτό δείχνει και ότι ο πόλεμος για τους Ουκρανούς εξελίσσεται δυσάρεστα παρά τις βοήθειες που λαμβάνουν από τους Δυτικούς και αναζητούνται τρόποι να πιεστεί η ρωσική κοινωνία εμπλέκοντας την άμεσα στον πόλεμο.

Σύμφωνα με το Politico ομάδα Αμερικανών βουλευτών απαιτεί από την αμερικανική κυβέρνηση να εξουσιοδοτήσει την Ουκρανία να πραγματοποιήσει χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με όπλα αμερικανικής κατασκευής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ν.Πεσκόφ, δήλωσε σχετικά ότι υπάρχουν πολλοί «θερμοκέφαλοι» στο Κογκρέσο, που θα ήθελαν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις και που γενικά ακολουθούν τη γενική πορεία της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον, που στοχεύει «να παρατείνει τον πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.