ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ηλεκτρικό ρεύμα: Η Ελλάδα πρώτη σε όλη την Ευρώπη… στην ακρίβεια

1 min read

Πρωταθλήτρια Ευρώπης παραμένει η Ελλάδα, όσον αφορά στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς έχει την υψηλότερη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η μέση τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα από 130 ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο, έχει εκτιναχθεί, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στα… 242,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα! Με βάση τα στοιχεία αυτά, η Ελλάδα έχει, πλέον, τη μεγαλύτερη τιμή στη χονδρική σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι το οποίο, δυστυχώς, δημιουργεί «ντόμινο» ανατιμήσεων, με το τεράστιο αυτό κόστος να μετακυλίεται στα πολύπαθα νοικοκυριά.

Όσο μάλιστα η τιμή παραμένει σε -εξαιρετικά υψηλά- επίπεδα άνω των 200 ευρώ, σημαίνει ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που θα παραλάβουμε τους επόμενους μήνες, θα είναι ακόμα πιο «φουσκωμένοι» σε σχέση με αυτό που υπολογίζουμε με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, κάτι το οποίο θα συμπαρασύρει και νέο κύμα ακρίβειας σε δεκάδες προϊόντα με επιπλέον αυξήσεις.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι παρατηρείται πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις χώρες της Νότου και εκείνες του Βορρά, οι οποίες πληρώνουν πολύ φθηνότερα το ηλεκτρικό ρεύμα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.