ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Βαγδάτη στέλνει στρατό στο Β. Ιράκ κατά των Τούρκων

1 min read

Κούρδοι και Κούρδισες ελεύθεροι σκοπευτές σκορπούν τον τρόμο, με τις απώλειες των Τούρκων  στρατιωτών να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό το τελευταίο διάστημα, φέρνοντας σε απόγνωση το γενικό επιτελείο στην Άγκυρα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του HPG, τουρκικός θύλακας καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ 4 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

‘Την 1η Μαΐου, στις 17.40, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν επίθεση με στόχο μια τουρκική στρατιωτική θέση σε λόφο στην περιοχή του Ζαπ. Το αποτέλεσμα ήταν 4 Τούρκοι στρατιώτες να σκοτωθούν. Μετά την επίθεση,  ο τουρκικός στρατός μετέφερε τα σώματα των ανδρών του από την περιοχή με ελικόπτερα”, αναφέρει η ανακοίνωση των Κούρδων.

Οι Κούρδισες, έχουν προκαλέσει τρόμο στους Τούρκους στρατιώτες με την δράση και κυρίως με την αποφασιστικότητά τους.
 
Η Κούρδισα αντάρτισσα  Herekol Botan αξιολόγησε τις τουρκικές επιχειρήσεις εισβολής στο Β.Ιράκ.

”Είμαστε όλοι στις θέσεις μας ως αντάρτες ενάντια στις επιχειρήσεις εισβολής που ξεκίνησε η Τουρκία. Δεν είμαστε ξένοι στις επιχειρήσεις εισβολής που έχει επανειλημμένα πραγματοποιήσει η Άγκυρα εναντίον των περιοχών μας.

Αυτή τη φορά, η επιχείρηση εισβολής βρίσκεται στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης AKP-MHP να “γονατίσει” τους Κούρδους.

Αυτές οι επιχειρήσεις δεν είναι μόνο εναντίον των ανταρτών και του κουρδικού λαού, αλλά και εναντίον όλων των καταπιεσμένων λαών που αναζητούν τα δικαιώματά τους”, είπε η ίδια.

Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους και δεν θα επιτρέψουμε στις στρατιωτικές δυνάμεις του τουρκικού κράτους να μπουν στο έδαφος μας. Θα αντισταθούμε μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματος μας και την τελευταία σφαίρα μας”, κατέληξε η ίδια.

Όταν οι γυναίκες των Κούρδων μιλούν για πόλεμο μέχρι τελευταία ρανίδας τους αίματος τους και τελευταίας σφαίρας, τότε σίγουρα οι Τούρκοι την “έχουν πολύ άσχημα”.     

Μετακίνηση Ιρακινών δυνάμεων απέναντι από τους Τούρκους 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εξοπλισμένοι Ιρακινοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη Μετίνα, η οποία αποτελεί περιοχή στην οποία σημειώνονται οι πιο άγριες πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του PKK.

Τα στρατεύματα της συνοριακής φρουράς του Ιράκ εισήλθαν στην πόλη Κάνι Μασί, κοντά στην οποία βρίσκονται και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και δημιούργησαν στρατιωτική βάση, αφήνοντας υπόνοιες για το τι μέλει γενέσθαι.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τουρκικός στρατός υπέστη σοβαρή ήττα στην προσπάθειά του να καταλάβει τον συγκεκριμένο λόφο στην περιοχή Μετίνα, αλλά και σε ότι αφορά τις αμυντικές ζώνες στο Βόρειο Ιράκ.

Πηγή pentapostagma

Δημοσίευση στα Social Media