ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο με τον Ελληνισμό: Χιλιάδες αλλοδαποί κινούνται για πολιορκία του Έβρου – Ηχούν σειρήνες επιδρομής στην Μερσίνα (βίντεο)

1 min read

Τί αναφέρουν αραβικά ΜΜΕ

Χιλιάδες Σύροι σχεδιάζουν να συμμετάσχουν σε μια τεράστια αυτοκινητοπομπή με την ελπίδα να  μεταναστεύσουν από την Τουρκία προς την Ευρώπη. Το «καραβάνι του φωτός» είναι μια εκστρατεία που ξεκίνησε διαδικτυακά καλώντας χιλιάδες Σύρους στην Τουρκία να πραγματοποιήσουν μαζική μετανάστευση στην ΕΕ διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν στην Τουρκία.

Σύροι μετανάστες κάλεσαν επίσης οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη για να διευκολύνουν τη μετανάστευση από την Τουρκία στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα στο Facebook, η ιδέα ήρθε στο πλαίσιο της επιδείνωσης των οικονομικών και συνθηκών διαβίωσης των Σύριων προσφύγων στην Τουρκία και του συνεχιζόμενου ρατσισμού εναντίον τους, εκτός από τις εκστρατείες απέλασης και τις αποφάσεις που περιορίζουν την παρουσία τους στη χώρα.

Η σελίδα εντοπίστηκε στο Telegram με περισσότερα από 14 χιλιάδες άτομα στο πλαίσιο της καμπάνιας «καραβάνι του φωτός», όπου οι άνθρωποι σχεδιάζουν τη μεγαλύτερη μετανάστευση από την Τουρκία στην Ευρώπη, καλώντας τους μετανάστες να φέρουν τις σκηνές και τα εφόδια ζωής για το οδικό ταξίδι καθώς σκοπεύουν να διασχίσουν την πεζοπορία στο δρόμο.

Ωστόσο, η σελίδα της εκστρατείας «καραβάνι του φωτός» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ανέφερε την ημερομηνία ή την ώρα που αναμένεται να ξεκινήσει το οδικό ταξίδι της συνοδείας από την Τουρκία στην Ευρώπη, αλλά είναι πιθανό να συμβεί πολύ σύντομα.

Ήχησαν σειρήνες πολιτικής Άμυνας στην Μερσίνα

Παράλληλα, σε μια φαινομενικά άσχετη κίνηση με τα τεκταινόμενα του Έβρου, η Τουρκία ενεργοποίησε τις σειρήνες πολιτικής Άμυνας στην Μερσίνα.

Η Μερσίνα βρίσκεται απέναντι από την Κύπρο στα τουρκικά παράλια. Η περιοχή θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς η Άγκυρα ετοιμάζεται να προσαρτήσει τα Κατεχόμενα και να προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στην Πράσινη Γραμμή προκειμένου να υφαρπάξει μεγαλύτερο ποσοστό εδάφους με ορατό το ενδεχόμενο εμπλοκής με την Εθνική Φρουρά.

Η άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο επικαιροποίησε τα τουρκικά σχέδια.

“Στη Μερσίνα, στο πλαίσιο του Συστήματος Προειδοποίησης και Συναγερμού (IKAS) της Προεδρίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), η δυνατή σειρήνα και η προειδοποίηση αεροπορικής επίθεσης, που ήχησαν για δοκιμαστικούς σκοπούς, προκάλεσαν ανησυχία.

Οι σειρήνες ήχησαν ξαφνικά γύρω στις 13.30 και η ανακοίνωση για το ενδεχόμενο αεροπορικής επίθεσης σε όλη την πόλη προκάλεσε νευρικότητα στον κόσμο.

«Κίτρινη προειδοποίηση για το ενδεχόμενο αεροπορικής επίθεσης για την πόλη μας και τις συνοικίες της. Ετοιμαστείτε να πάτε σε ένα καταφύγιο».

Ανακοίνωση του Κυβερνήτη Μερσίνας

«Στο πλαίσιο του Έργου ΙΚΑΣ που υλοποιείται από το AFAD, η προειδοποίηση και οι δυνατοί ήχοι σειρήνας που ακούστηκαν σε όλη την επαρχία μας στις 13.30 σήμερα γίνονται για δοκιμαστικούς σκοπούς. Παρακαλούνται οι πολίτες μας να μην ανησυχούν για αυτές τις δοκιμές. Ανακοινώνεται στο κοινό με σεβασμό».

Στη δήλωση που έγινε στον λογαριασμό του AFAD στο Twitter, ανέφερε:

«Η ενέργεια έγινε σύμφωνα με το άρθρο 24 του Νόμου μας για την Πολιτική Άμυνα, το Έργο Ίδρυσης Συστήματος Προειδοποίησης και Συναγερμού Λήψης και Διάδοσης Ειδήσεων σε επίπεδο Εθνικό προκειμένου να παρθούν μέτρα κατά των φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων, όπως αεροπορική επίθεση, ραδιενεργές επιπτώσεις, μετεωρολογικές καταστροφές»

Η Μερσίνα έγινε η ένατη επαρχία μας στο πλαίσιο του Συστήματος Λήψης και Διάδοσης Πληροφοριών, της οποίας η εγκατάσταση του συστήματος σειρήνας ολοκληρώθηκε.

Ο λαός μας έχει ενημερωθεί μέσω του κυβερνήτη, του Τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι η προειδοποίηση και η δυνατή σειρήνα που ακούγεται στη Μερσίνα στις 13:30 σήμερα είναι για δοκιμαστικούς σκοπούς».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.