ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
8 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία ετοιμάζει άσκηση με βολή S-400 και F-16 σε περιοχή που περιλαμβάνει τη νησίδα Ζουράφα

1 min read

Πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διαψεύστηκαν, η Τουρκία ανήγγειλε επισήμως, διεθνώς και εγγράφως ότι η βραχονησίδα Ζουράφα βρίσκεται αποκλειστικά και μόνον μέσα στο FIR Κωνσταντινούπολης, εντός του οποίου η Τουρκία έχει αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα, δηλαδή η Ζουράφα ανήκει στην τουρκική επικράτεια/κυριαρχία.

Η Τουρκία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δήλωσε ότι θα εκτελέσει επιχειρησιακή δοκιμή πυραύλων S-400 σε συνεργασία με τουρκικά αεροσκάφη F-16 και UAV σε περιοχή που καταλαμβάνει και την ελληνική κυριαρχία της βραχονησίδας Ζουράφα και σε ύψος άνω των 51.000 ποδών.

Και αυτή η εξέλιξη την ίδια στιγμή που παίρνει 40 νέα και αναβαθμίζει άλλα 79 F-16  σε επίπεδο Viper η Τουρκία.

Η νησίδα Ζουράφα αποτελεί μία σημαντική νησίδα που αφορά την εθνική κυριαρχία και την ελληνική ΑΟΖ και μάλιστα σε μία περιοχή με συγκεκριμένες προεκτάσεις που αφορούν την εθνική ανεξαρτησία – τόσο στη θάλασσα όσο και στην ηπειρωτική χώρα.

Samothraki
F9rfv SXwAEVvC5

Μήπως η κυβέρνηση διά της σιωπής και της ανοχής σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, που σε τίποτα δεν έχει αλλάξει την αναθεωρητική της ατζέντα, μας οδηγεί ουσιαστικά σε υποχωρήσεις στο όνομα των διαπραγματεύσεων αυτών;

Πηγη pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.