ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
14 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ Μόσχας-Κιέβου

1 min read

Με στόχο να διατυμπανίσει για ακόμα μία φορά το πόσο μέσα στα πράγματα είναι και πόσο υπέρ της ειρήνης εργάζεται, η Τουρκία δηλώνει πρόθυμη να διαμεσολαβήσει ώστε να λήξει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.

Έχοντας βάλει τα πήλινα πόδια της μέσα σε δύο βάρκες, και με το NATO και με τον Πούτιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συνομιλήσει την Κυριακή με τον Ρώσο ομόλογό του για να βρεθεί η μια λύση.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, αφού κάλεσε για άμεση παύση των εχθροπραξιών, επιβεβαίωσε τα περί συνομιλίας Πούτιν-Ερντογάν προσθέτοντας πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να βοηθήσει.

Εξάλλου όπως έσπευσε να διευκρινίσει, η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους δεσμούς που διατηρεί ούτε με τη Μόσχα ούτε με το Κίεβο. Είναι που έτσι, δεν βυθίζεται η βάρκα…

«Ο πρόεδρος θα του μεταφέρει το μήνυμα που επαναλαμβάνουμε από την αρχή: Τερματίστε αμέσως αυτόν τον πόλεμο, δώστε μια ευκαιρία στην κατάπαυση του πυρός και στις διαπραγματεύσεις, δημιουργήστε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο και απομακρύνετε τους αμάχους», είπε ο Καλίν σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τουρκικό κανάλι NTV.

Ο Ερντογάν θα ζητήσει επίσης, συνομιλίες «σε επίπεδο ηγεσίας» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στην Τουρκία, σημείωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Φόρουμ διπλωματίας στην Αττάλεια

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε, χθες, την ελπίδα ότι θα μπορέσει να συγκεντρώσει τους Ρώσους και Ουκρανούς ομολόγους του, στο Φόρουμ Διπλωματίας που έχει προγραμματιστεί για τις 11-13 Μαρτίου στην Αττάλεια, στη νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η πρόσκληση του Τσαβούσογλου έγινε δεκτή θετικά από τον Ρώσο πρεσβευτή στον ΟΗΕ Γκενάντι Γκατίλοφ ο οποίος χαρακτήρισε ως «καλή ιδέα» μια ενδεχόμενη συνάντηση των δύο υπουργών στην Αττάλεια.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο Φόρουμ, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.