ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία απειλεί να «βουλιάξει» την Ελλάδα με αλλοδαπούς

1 min read

Αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής των αλλοδαπών που έχει συνάψει η Τουρκία με την Ε.Ε. ανακοίνωσε σε συνέντευξη του ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλουτ Τσαβούσογλου πραγματοποιώντας έτσι την απειλή της Άγκυρας ότι «αν ανοίξουμε τα σύνορά μας θα βουλιάξουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μέσα σε έξι μήνες», διότι αυτό θα είναι το επόμενο στάδιο που θα ακολουθήσει.

Φυσικά η χώρα η οποία θα βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης είναι η Ελλάδα καθώς αποτελεί την γείτονα της Τουρκίας ενώ όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες στα πλαίσια της… ευρωπαϊκής «αλληλεγγύης» απλά θα κλείσουν τα σύνορά τους για να είναι σίγουρες ότι όλοι οι αλλοδαποί που θα εισέλθουν στην Ελλάδα εκεί θα μείνουν και δεν θα πάνε πουθενά αλλού.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT, ανέφερε πως «η συμφωνία επανεισδοχής και η άρση της βίζας θα τεθούν σε ισχύ ταυτόχρονα. Αναστείλαμε τη συμφωνία επανεισδοχής», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT.

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στις κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε. λόγω των δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς ανακοίνωσε ως αντίποινα ότι σταματά την εφαρμογή της συμφωνίας, βάσει της οποίας υποχρεούνταν να δέχεται πίσω στην Τουρκία και να επαναπροωθεί στις πατρίδες τους μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε. είναι απαράδεκτες και δεν έχουν καμία αξία για την Τουρκία.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες η Τουρκία απείλησε με άνοιγμα των συνόρων της την Ευρωπαϊκή Ενωση το οποίο θα οδηγήσει σε μαζική κατάρρευση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων λόγω κοινωνικής καθίζησης!

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με το Anadolu είπε πως αν δεν αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το ζήτημα των μεταναστών η ΕΕ και ανοίξει τα σύνορά της η Τουρκία, τότε καμιά κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα αντέξει το κύμα των μεταναστών, για περισσότερο από έξι μήνες.

Δημοσίευση στα Social Media