ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η στιγμή που οδηγός χωρίς ζώνη ασφαλείας εκτοξεύεται από το παράθυρο του αυτοκινήτου του – video

1 min read

Το όχημα κινείται με 50 χιλιόμετρα την ώρα αλλά παρόλα αυτά ανατρέπεται. Ο οδηγός πετάγεται από το παράθυρο

Τη ζωτική σημασία της ζώνης ασφαλείας αναδεικνύει η Ελληνική Αστυνομία μέσω εντός εντυπωσιακού προσομοιωτή που φιλοξενεί φέτος στο περίπτερο της στην 84η ΔΕΘ.

Ο προσομοιωτής, που αποτελεί πραγματικό όχημα, δείχνει τι συμβαίνει σε έναν οδηγό σε περίπτωση που το αυτοκίνητο που οδηγεί με 50 χιλιόμετρα την ώρα, ανατραπεί.

Με τη βοήθεια μιας κούκλας στη θέση του οδηγού, αποδεικνύεται με τον πιο παραστατικό τρόπο ότι αν ο οδηγός φοράει ζώνη παραμένει στο όχημα ενώ αν αυτό δεν συμβαίνει, πετάγεται έξω από αυτό διατρέχοντας μάλιστα τον κίνδυνο να τον πατήσει το ίδιο του το αυτοκίνητο.

«Στόχος μας είναι να καταδείξουμε τη σημαντικότητας της χρήσης ζώνης ασφαλείας από όλους τους επιβάτες τους αυτοκινήτου. Υπάρχει η λανθασμένη πεποίθηση ότι φοράνε ζώνη μόνο όσοι κάθονται στα μπροστινά καθίσματα», τονίζει ο προϊστάμενος γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης, αστυνόμος Β’ Χρήστος Δημητρακόπουλος προσθέτοντας ότι ο επιβάτης που δεν φοράει ζώνη μπορεί να λειτουργήσει ως «όπλο» για τους υπόλοιπους επιβάτες με ζώνη.

Η επίδειξη που πραγματοποιείται στο περίπτερο σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία που παραχώρησε τον προσομοιωτή στην ΕΛΑΣ για την περίσταση αυτή, ακολουθεί το μοντέλο που χρησιμοποιεί η τροχαία των ΗΠΑ για την ενημέρωση των πολιτών σε αντίστοιχα θέμα ασφάλειας.

Δίπλα σε αυτόν, υπάρχει ακόμα ένας προσομοιωτής οδήγησης φορτηγού-λεωφορείου, αντίστοιχος του οποίου δεν υπάρχει στην Ελλάδα ή τα Βαλκάνια. Στον προσομοιωτή αυτόν οι επισκέπτες μπορούν να οδηγήσουν εικονικά ένα φορτηγό κρατώντας το τιμόνι και κοιτάζοντας μέσα από τρεις οθόνες τον δρόμο και το γύρω περιβάλλον.

Η διαδρομή κρύβει πολλά εμπόδια, όπως το ξαφνικό άνοιγμα μιας πόρτας αυτοκίνητου ή ένα μικρό παιδί που πετάγεται στον δρόμο, τα οποία ο οδηγός καλείται να διαχειριστεί σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ο προσομοιωτής βοηθάει στην απόκτηση επιπλέον εμπειρίας από τους οδηγούς και είναι κατάλληλο τόσο για νέους όσο και για έμπειρους οδηγούς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.eu.