ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
1 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ρουμανία έχει στο έδαφός της 11 F – 16 του ΝΑΤΟ για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων

1 min read

Η Ρουμανία φιλοξενεί στο έδαφός της τώρα 11 μαχητικά αεροσκάφη στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό κέντρο F-16 αφού άλλα τρία από αυτά τα έφτασαν από την Ολλανδία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Η δήλωση ακολούθησε συνάντηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Ρουμανίας και της Ολλανδίας, Angel Tilvar και Kajsa Ollongren, με την ευκαιρία της άφιξης των αεροσκαφών στην 86η αεροπορική βάση της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στην πόλη Fetesti.
«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, υπογραμμίστηκε η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών ιδίως στο πλαίσιο του κοινού έργου του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού κέντρου F-16», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το κέντρο είναι μια εγκατάσταση που παρέχει ευκαιρίες εκπαίδευσης σε πιλότους από τη Ρουμανία, τις συμμαχικές χώρες της περιοχής, καθώς και την Ουκρανία.
Ο Tilvar χαιρέτισε την άφιξη τριών ακόμη αεροσκαφών, τα οποία θα προστεθούν στα οκτώ που χρησιμοποιούνται ήδη στο κέντρο.
Οι υπουργοί εξέφρασαν την προθυμία τους να βρουν έναν τρόπο ώστε το κέντρο να συνεχίσει να λειτουργεί μετά το 2025, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η Ollongren πέταξε στη Ρουμανία με ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη και τον συνόδευσαν στον αέρα δύο άλλα F-16, τα οποία μετέφεραν τον Tilvar και τον αρχηγό του επιτελείου άμυνας της Ρουμανίας Gheorghita Vlad.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.