ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ρωσία έδεσε την Ουκρανία με την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και θα απαντήσει χωρίς οίκτο – ΗΠΑ: Ανοησίες

1 min read

Τα στοιχεία που συνδέουν τους τρομοκράτες του Crocus City Hall με την Ουκρανία έχει πλέον στην κατοχή της η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι ΗΠΑ έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το ρωσικό πόρισμα ως «ανοησίες».
Λάβαμε στοιχεία για διασυνδέσεις μεταξύ των τρομοκρατών που επιτέθηκαν στον συναυλιακό χώρο και της Ουκρανίας, ανέφερε η Ερευνητική Επιτροπή στο κανάλι της στο Telegram.
«Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν πλήρως τον προγραμματισμένο χαρακτήρα των ενεργειών των τρομοκρατών, την προσεκτική προετοιμασία και την οικονομική υποστήριξη από τους εμπνευστές του εγκλήματος.
Ως αποτέλεσμα της ανάκρισης των κρατούμενων τρομοκρατών, της μελέτης των τεχνικών συσκευών που κατασχέθηκαν από αυτούς και της ανάλυσης πληροφοριών σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές, αποκτήθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για τη σύνδεσή τους με τους Ουκρανούς», αναφέρει η Επιτροπή.
Επιπλέον,επιβεβαιώθηκαν στοιχεία ότι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης έλαβαν σημαντικά χρηματικά ποσά και κρυπτονομίσματα από την Ουκρανία.
Οι ερευνητές εντόπισαν και συνέλαβαν και άλλον ύποπτο που εμπλέκεται σε σχέδιο χρηματοδότησης των τρομοκρατών.
Η Ανακριτική Επιτροπή θα ζητήσει από το δικαστήριο τη σύλληψή του.
Η Ρωσία θα φέρει στη Δικαιοσύνη όλους τους υπεύθυνους για τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου
, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov

Το Ουκρανικό ίχνος

Την Τρίτη (26/3/2024), ο διευθυντής της FSB Alexander Bortnikov δήλωσε ότι το Κίεβο σχετίζεται άμεσα με την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης από ισλαμιστές και οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών συνέβαλαν στην προετοιμασία της επίθεσης.
Όπως σημείωσε, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ουκρανία πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση.
Ο Bortnikov διευκρίνισε ότι ο «πελάτης» της τρομοκρατικής επίθεσης δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, αλλά η FSB μπορεί να εντοπίσει ποιος οργάνωσε την επίθεση και στρατολόγησε τους δράστες.
Εξήγησε ότι η τρομοκρατική επίθεση ήταν επωφελής για τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και την Ουκρανία προκειμένου να αναστατώσουν τη Ρωσία και να σπείρουν τον πανικό στην κοινωνία.
Ανέφερε επίσης ότι οι μαχητές ήθελαν να διαφύγουν στο έδαφος μιας γειτονικής χώρας, όπου αναμενόταν και επρόκειτο να τους υποδεχτούν «ως ήρωες».

ΗΠΑ: Ανοησίες το πόρισμα της Ρωσίας για την τρομοκρατική επίθεση

«Ανοησίες» χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι η Ουκρανία εμπλέκεται στην επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, τονίζοντας ότι είναι σαφές πως «ο μοναδικός υπεύθυνος» είναι το Ισλαμικό Κράτος.
Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Kirby είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει γραπτώς τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας περί μιας επικείμενης επίθεσης εξτρεμιστών.
Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να βοηθήσουν να αποτραπεί η επίθεση και η Ρωσία «το ξέρει καλά», πρόσθεσε.
Η προειδοποίηση αυτή ήταν μία από τις πολλές που έχουν περάσει οι αμερικανικές υπηρεσίες στη Μόσχα για διάφορες απειλές.
Ο Kirby είπε επίσης ότι ο αγρότης θείος του συνήθιζε να λέει ότι «οι καλύτεροι έμποροι κοπριάς συχνά μετέφεραν τα δείγματα στο στόμα τους» και πρόσθεσε: «Οι «Ρώσοι αξιωματούχοι φαίνεται ότι είναι αρκετά καλοί έμποροι κοπριάς».
hall.jpg
Η βόμβα που έριξαν οι Ταλιμπάν για το ISIS

Ο εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, Sohail Shaheen, αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις του ISIS, που επιχειρούσαν στο Αφγανιστάν και δρουν τώρα εκτός χώρας, βρίσκονται υπό τον έλεγχο ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.
Ο αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι οι Αμερικανοί προσπαθούν να καλύψουν τους πραγματικούς ενόχους της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα με τις δηλώσεις τους για εμπλοκή μαχητών του ISIS.
«Το Ισλαμικό Εμιράτο καταδίκασε έντονα την τραγική επίθεση στο Crocus.
Εξαλείψαμε την απειλή του ISIS στο Αφγανιστάν μετά το τέλος της κατοχής, ενώ η παρουσία τους παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίας των ξένων δυνάμεων στο ανατολικό και βόρειο Αφγανιστάν.
Τα κέντρα του ISIS βρίσκονται πλέον εκτός Αφγανιστάν και τελούν υπό τον έλεγχο ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Η επίθεση στη Μόσχα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά για να εντοπιστούν οι πραγματικοί ένοχοι.
«Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της έρευνας σε αυτό το ευαίσθητο στάδιο», ανέφεραν.
Οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν ότι η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είχε ως ιθύνοντα νου τις ξένες υπηρεσίες πληροφoριών.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ταλιμπάν έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τις ΗΠΑ πως έχουν άμεσους δεσμούς με το ISIS (Wilayat Khorasan) και ότι χρησιμοποιούν το ISIS για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.
Μετά τους Ταλιμπάν, η Τουρκία επεσήμανε επίσης ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Crocus δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.

taliban_2.jpg

Το σατανικό σχέδιο για να συγκρουστούν Ρωσία – Τουρκία

Η τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.
«Τέτοιες ενέργειες έχουν πάντα χορηγούς», είπε ο Omer Celik, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας του Recep Tayyip Erdogan.
Ο Τούρκος αξιωματούχος επεσήμανε τα «λόμπι που θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο», ενώ η Τουρκία συνεργάζεται ενεργά με τη Ρωσία όσον αφορά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Οι τρομοκράτες που κρατούνται στη Μόσχα πέταξαν στη Ρωσία από την Τουρκία, όπου είχε σχεδιαστεί εν μέρει η επίθεση.
Ένας από τους τρομοκράτες πέρασε σχεδόν δύο μήνες στην Τουρκία.
Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Άγκυρα γνώριζε, αλλά το τουρκικό ίχνος δεν είναι τυχαίο.
Αποσκοπεί στην επιδείνωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.
celik_1.jpg

New York Times: Οι ΗΠΑ απέκρυψαν στοιχεία από τη Ρωσία για την τρομοκρατική επίθεση

Στην αποκάλυψη ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν μετέφεραν στους Ρώσους συναδέλφους του όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που είχαν συλλέξει σχετικά με τον κίνδυνο μιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall στη Μόσχα προχωρά δημοσίευμα των New York Times.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι δεν μοιράστηκαν με τους Ρώσους συναδέλφους τους όλα τα δεδομένα που είχαν στη διάθεση τους σχετικά με την απειλή της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα υπό τον φόβο μήπως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εντοπίσουν τους πληροφοριοδότες τους και τις μεθόδους των πληροφοριών τους.
Όπως μεταδίδουν οι New York Times, οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας, είχαν ως αποτέλεσμα οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι να μη δώσουν πληροφορίες «περισσότερες από το απαραίτητο» στους Ρώσους σχετικά με το σχέδιο των τρομοκρατών, ακριβώς λόγω της ανησυχίας εντοπισμού των Αμερικάνων «πρακτόρων».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν πολύ στενά τις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους με ηλεκτρονικές υποκλοπές, πληροφοριοδότες και άλλα μέσα.
Αναφέρεται μάλιστα πως οι Αμερικάνοι πράκτορες έλαβαν αρκετά συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα.
Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του ο Alexander Bortnikov, διευθυντής της FSB, της υπηρεσίας ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποστήριξε πως οι ΗΠΑ μετέφεραν πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία μιας τρομοκρατικής επίθεσης στη Ρωσία, στις αρχές Μαρτίου, αναφέροντας ωστόσο πως οι πληροφορίες αυτές ήταν γενικής φύσης.
Όπως είπε, τέτοιου είδους πληροφορίες από τους Αμερικάνους ποτέ δεν είναι συγκεκριμένες.

tatzikoi_1.jpg

Γιατί δεν πήγε ο Putin στο σημείο της επίθεσης

Ερωτηθείς γιατί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin δεν έχει μεταβεί έως σήμερα στο σημείο της τραγωδίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν ήθελε να παρέμβει με αυτόν τον τρόπο στο έργο των κρατικών αρχών.
«Από τα πρώτα λεπτά αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και η ηγεσία της περιφέρειας της Μόσχας, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Andrei Vorobyov, έλαβαν όλα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν σε τέτοιες καταστάσεις για να διασφαλιστεί η διάσωση ανθρώπων, η παροχή ιατρικής περίθαλψης στα θύματα και η πυρόσβεση.
Φυσικά, αυτές τις μέρες η πραγματοποίηση κάποιου είδους επίσκεψης είναι εντελώς ανέφικτη, γιατί απλώς θα παρενέβαινε στις εργασίες των αρχών που είναι σε εξέλιξη στο σημείο» υποστήριξε ο Peskov.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Crocus

Η επίθεση στην αίθουσα συναυλιών του Crocus City Hall στο Krasnogorsk κοντά στη Μόσχα σημειώθηκε το βράδυ της 22ας Μαρτίου 2024.
Αρκετοί ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν θεατές με πυροβόλα όπλα.

Έβαλαν και φωτιές σε αρκετά σημεία με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η στέγη και να καεί ολοσχερώς η αίθουσα.
Το απόγευμα της Τετάρτης (27/3/2024), το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων δημοσίευσε νέα λίστα θυμάτων, η οποία περιελάμβανε 143 ονόματα.
Οι δράστες συνελήφθησαν τα ξημερώματα της 23ης Μαρτίου στην περιοχή Bryansk Αποδείχθηκε ότι ήταν πολίτες του Τατζικιστάν.
Οδηγούσαν να αυτοκίνητο προς τα σύνορα. Το Δικαστήριο Basmanny της Μόσχας τους έθεσε υπό κράτηση μέχρι τις 22 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.