ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ουκρανία ήταν έτοιμη να παραδοθεί στη Ρωσία και επεμβαίνουν Γαλλία, ΝΑΤΟ – Τραγικό τέλος Zelensky, ο Biden τον αφήνει να πέσει

1 min read

Σύμφωνα με τον ειδικό αναλυτή και νομικό Dan Kovalik ο ουκρανικός στρατός – με ή χωρίς την απόφαση Zelensky – ήταν έτοιμος να παραδοθεί στη Ρωσία και γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισαν να επέμβουν Γαλλία, ΝΑΤΟ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Ουκρανία και οι εξελίξεις του επόμενου διαστήματος αναμένονται καταιγιστικές ενώ δεν είναι λίγοι οι ειδικοί, που εκτιμούν ότι η ρωσική επίθεση άρχισε, απλώς έχει συγκεκριμένη στόχευση.
Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί τελικά στο ΝΑΤΟ την Πέμπτη (4/4/2024).
Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει κάθε λόγο να είναι απογοητευμένος από τη βασανιστική αλήθεια πως δεν έχει καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για την ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ.
Το γεγονός, που μαρτυρά ότι η αντίστροφη μέτρηση για το ουκρανικό καθεστώς έχει αρχίσει, είναι η μείωση των ηλικιακών ορίων για στράτευση από τα 27 στα 25 έτη ενώ το Κίεβο ανακοίνωσε προσχέδιο εγγραφής για νέους 17 έως 24 ετών.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται περίπου ένα μήνα, αφότου οι Γάλλοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ μιας 10ετούς συμφωνίας ασφαλείας με την Ουκρανία.

«Ο Ουκρανικός στρατός έχει ήδη καταρρεύσει»

O ειδικός αναλυτής και νομικός Dan Kovalik κάνει λόγο για την αρχή του τέλους.
«Νομίζω ότι έχουμε περάσει την αρχή του τέλους», είπε ο Kovalik στο Sputnik.
«Στρατολογούσαν συνεχώς, στρατολογούσαν βίαια ηλικιωμένους από τους δρόμους για να πολεμήσουν, έγκυες γυναίκες για να πολεμήσουν.
Έτσι, αυτό είναι απλώς μια άλλη ένδειξη ότι ο στρατός τους έχει καταρρεύσει.
Δεν καταρρέει καν.
Έχει ήδη καταρρεύσει.
Δεν νομίζω ότι τους μένουν πολλά.
Και γι’ αυτό οι Γάλλοι… ετοιμάζονται να στείλουν στρατεύματα», σημείωσε.
Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συνεδρίασαν προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg την Τετάρτη (3/4) για ένα ταμείο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ πενταετούς διάρκειας για την Ουκρανία.
Η εν λόγω κίνηση έρχεται καθώς η Ευρώπη φοβάται την επιστροφή της προεδρίας του Donald Trump στις ΗΠΑ.
Ο Trump έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ενισχύσει την Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία, εάν θα συνεχίζεται ακόμη.

«Η Ουκρανία χωρίς τους Γάλλους θα παραδίδονταν τώρα»

«Ο ουκρανικός στρατός τελείωσε.
Τελείωσε.
Και, ειλικρινά, χωρίς τους Γάλλους, πιθανότατα θα παραδίδονταν τώρα», πρόσθεσε ο Kovalik.
«Ναι, νομίζω ότι είναι σημάδι πως τελείωσε», συνέχισε ο ειδικός,
Η Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τις πρώτες εβδομάδες της σύγκρουσης από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin και τον τότε αρχιστράτηγο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Mark Milley.
Οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει την ομάδα για να διοχετεύσουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα και άλλο εξοπλισμό στην Ουκρανία.

O Biden αφήνει τον Zelensky να πέσει, δεν μπορεί να διαχειριστεί πολλά μέτωπα ταυτόχρονα

Αλλά το ΝΑΤΟ μπορεί να θέσει την ομάδα υπό τον δικό του έλεγχο εάν η Ουκρανία χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Σε ερώτηση, εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, θα συμφωνούσε σε μία τέτοια απόφαση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επικείμενη νίκη Trump στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο 2024 ο Kovalik απάντησε καταφατικά.
«Νομίζω ότι το ερώτημα είναι το εξής: μπορεί ο Biden να διατηρήσει την υποστήριξη για την Ουκρανία, την ενίσχυση του Ισραήλ στη Γάζα και να αντιμετωπίσει την πρόκληση της Κίνας στην Ταϊβάν και ενώ φαίνεται ότι θέλει να τα κάνει όλα ταυτόχρονα;
Δεν νομίζω ότι μπορεί.
Οπότε, νομίζω ότι η Ουκρανία μπορεί να είναι το μέτωπο που θα πρέπει να αφήσει να πέσει».



Βόμβα La Repubblica: Η Ουκρανία θα πρέπει να δώσει εδάφη στη Ρωσία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ 

Την ίδια ώρα μία πραγματική βόμβα ρίχνει η ιταλική εφημερίδαLa Repubblica.
Αποκαλύπτει ότι οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ συζητούν την εκδοχή η Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας και την ένταξη του Κιέβου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα τέτοιο σενάριο δεν εκφράζεται κατά τις επίσημες συζητήσεις, αλλά τίθεται άτυπα και γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό, ειδικά πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Οι ειδικοί τη βλέπουν ως την πλέον αποδεκτή λύση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί απόφαση σε πολιτικό επίπεδο, αλλά συζητείται ολοένα και πιο σοβαρά σε σχέση με την πιθανή ήττα του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Κύκλοι της αμερικανικής κυβέρνησης βλέπουν επίσης την πρόταση αυτή ως μια συγκεκριμένη κάρτα «ειρηνοποιού» στα χέρια του Donald Trump σε περίπτωση που κερδίσει, ανέφερε η εφημερίδα.
Σύμφωνα με την πρόταση, η Δύση θα αναγνωρίσει ως ρωσικά εδάφη την Κριμαία και τις περιοχές που προσαρτήθηκαν από το 2022 μέχρι σήμερα και στη συνέχεια να δεχθεί στο ΝΑΤΟ ό, τι έχει απομείνει από την Ουκρανία.

nato_2_2.jpg

Κατά το πρότυπο της Γερμανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Αυτή η επιλογή, υπογραμμίζει η εφημερίδα, μοιάζει με αυτό που συνέβη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη διαίρεση της Γερμανίας σε Ανατολική, που ελεγχόταν από την ΕΣΣΔ, και Δυτική, η οποία βρισκόταν υπό τη διοίκηση της Δύσης.
Η La Repubblica ανέφερε ότι ένα τέτοιο σενάριο θα επιτάχυνε την παροχή βοήθειας στο Κίεβο, το οποίο αυτή τη στιγμή μπλοκάρεται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ειδικά δεδομένης της πολύ ρεαλιστικής προοπτικής επιστροφής του Trump στον Λευκό Οίκο.
Στην πραγματικότητα, η άμβλυνση της θέσης σχετικά με την επιτάχυνση της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ υπαγορεύεται από αυτές ακριβώς τις σκέψεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο παράγοντας των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ γίνεται ένα είδος «φρένου» στη λήψη αποφάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η La Repubblica επεσήμανε ότι η προοπτική των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση Biden τους υπόλοιπους μήνες δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ελκυστική για τη Μόσχα.
Σε αυτή την κατάσταση, καθώς και λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, θα ήταν καλύτερο να περιμένει τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.
Τον Φεβρουάριο 2024, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ εκλέξει ο αμερικανικός λαός, αλλά ο Biden είναι προτιμότερος γιατί «είναι πιο έμπειρος και προβλέψιμος».
Ο Trump χαρακτήρισε τα λεγόμενα Putin φιλοφρόνηση στον εαυτό του, εξηγώντας ότι υπό μια αδύναμη κυβέρνηση Biden, η Ρωσία θα «έπαιρνε την Ουκρανία».

kiev_2.JPG

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.