ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Μόσχα δεν θα σταματήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας στην προέλασή τους στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν…

1 min read

Κατόπιν της πρόκλησης των ηγετών των χωρών μελών του Οικονομικού Συμβουλίου της Ευρασίας (ΟιΣΕ) ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού να τερματίσουν όλες τις ένοπλες συγκρούσεις, στις 10- 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία των ΥΠΕΞ της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Ποιός είναι ο λόγος αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας σε τέτοιο σύντομο χρονικό διάστημα; Τί σκοπό έχει;

Φαίνεται η Μόσχα να υπαινίχθηκε στο Μπακού, ότι αυτή τη φορά εάν ξεκινήσει το Μπακού τις περιπέτειες της, η Μόσχα δεν θα σταματήσει τις Αρμενικές δυνάμεις να προχωρήσουν, όπως ήταν στην περίπτωση του τετραήμερου πολέμου του Απριλίου 2016.

Το μήνυμα του Πούτιν φαίνεται, να αφορούσε κυρίως το Αζερμπαϊτζάν.
Τις τελευταίες ημέρες, η Μόσχα αρκετές φορές έχει προειδοποιήσει το Μπακού σε «διαφορετικές γλώσσες».

Ο λόγος, προφανώς, είναι για τον παράγοντα του Ερντογάν, ο οποίος κάθε στιγμή μπορεί να προσπαθήσει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με τα χέρια του Αλίεφ, και είναι έτοιμος ακόμα και να τον θυσιάσει κατά τη διάρκεια της μεγάλης περιφερειακής αναταραχής.

Επί του παρόντος η Τουρκία βρίσκεται σε γεωπολιτική απομόνωση και, χρειάζεται να έχει μια σοβαρή σύγκρουση για να επιστρέψει στο ενεργό παιχνίδι.
Η Ρωσία είναι εγγυήτρια της σταθερότητας στο Κουκάσο. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να δείξει η Ρωσία την ικανότητα διαχείρισης της κατάστασης, και ένα από τα πρώτα βήματά της πρέπει να είναι η συγκράτηση του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Αλίεφ δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να παίξει με φωτιά, ειδικά για χάρη του Ερντογάν. Ταυτόχρονα, είναι για το Μπακού αδύνατο είναι να εγκαταλείψει το παιχνίδι με τον Ερντογάν.

Η προπαγάνδα σε αυτήν την κατάσταση γίνεται το καλύτερο παιχνίδι, η Αρμενία και το Αρτσάχ, πρώτα απ’ όλα, πρέπει να είναι προσεκτικοί…

Πηγή: Δημόσια Ραδιοφωνία Αρμενίας

Δημοσίευση στα Social Media