ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
14 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η μεγαλύτερη αερομαχία στην Ευρώπη μετά τον Β’ΠΠ: 4 ρωσικά Su-30MS κατέρριψαν 4 ουκρανικά Su-27 δυτικά του Κιέβου!

1 min read

Η μεγαλύτερη αερομαχία στην Ευρώπη μετά τον Β’ΠΠ εκτυλίχθηκε σήμερα το μεσημέρι επάνω από την πόλη στο Ζιτόμιρ, που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, μεταξύ έξι ουκρανικών Su-27 και τεσσάρων ρωσικών Su-30MS με συντριπτικά αποτελέσματα για τους Ουκρανούς: Καταρρίφθηκαν με πυραύλους μικρού βεληνεκούς αέρος-αέρος R-27 τα τέσσερα από τα έξι ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 και τα υπόλοιπα δύο αποχώρησαν καταδιωκόμενα με τα ρωσικά μαχητικά να εκτοξεύουν χωρίς επιτυχία έναν ακόμα πύραυλο αέρος-αέρος R-27.

Είναι η πιο σημαντική εναέρια σύγκρουση στην ευρωπαϊκή ήπειρο από το 1945 μέχρι σήμερα και κατέδειξε ότι η ρωσική Αεροπορία, αν και αντιμετώπιζε μαχητικά αεροσκάφη της ίδιας σχολής και τα ίδια όπλα με τα δικά της, είναι σαφώς ανώτερη σε ότι αφορά τα δόγματα, τις τακτικές και την εκπαίδευση των χειριστών, έναντι των Ουκρανών.

Τα τέσσερα ρωσικά μαχητικά απογειώθηκαν από αεροδρόμιο της Λευκορωσίας και κατευθύνθηκαν προς τον στόχο τους με την βοήθεια ενός αεροσκάφους εναέριου ραντάρ (AWACS) Beriev A-100 με ακτίνα δράσης 700 χλμ. που πετούσε στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, επίσης.

Να σημειώσουμε ότι μία πηγή μεταφέρει την πληροφορία ότι τα ουκρανικά μαχητικά καταρρίφθηκαν από Su-35S, αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό να διασταυρωθεί.

Σε άλλες επιχειρήσεις επάνω από την Ουκρανία καταρρίφθηκαν ένα ουκρανικό Su-25, ένα ελικόπτερο Mil Mi-8 και -το κυριότερο- ένα από τα μη επανδρωμένα μαχητικά TB2 Bayractar, με τα οποία επανεφοδίασε η Τουρκία το ουκρανικό καθεστώς μετά την καταστροφή των περισσότερων από αυτά την δεύτερη ημέρα της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.