ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η κυβέρνηση παρέδωσε κρυφά τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων στη σκοτεινή PALANTIR –Έφτιαξε το «πανοπτικόν» του Μαξίμου

1 min read

Μία άλλη αναφορά στις σχέσεις Palantir ελληνικής κυβέρνησης νωρίτερα από τις 7 Δεκεμβρίου ήταν ένα tweet του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στις 25 Νοεμβρίου.

Όμως το Bloomberg αναφέρει ήδη από τις αρχές Απριλίου πως η κυβέρνηση συνεργάζεται με την Palantir για την πανδημία , κάτι που σημαίνει πως η συνεργασία ξεκίνησε από το πρώτο lockdown τέλη Μαρτίου, όπως άλλωστε ισχυρίζεται και η ίδια η εταιρία. 

Το βασικό πρόβλημα είναι πως η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει δώσει στη δημοσιότητα τις συμβάσεις με την Palantir, κρατώντας της μυστικές εδώ και 8 μήνες! 

Γιατί άραγε η ελληνική κυβέρνηση δεν δίνει τις συμβάσεις που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα  (και μάλιστα δεδομένα υγείας) 10.000.0000 Ελλήνων πολιτών στη δημοσιότητα;

Μάλιστα έχουν γίνει προσπάθειες για την δημοσιοποίηση των συμβάσεων τόσο από την ΜΚΟ Vouliwatch, από το ΜεΡΑ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ ό οποίος έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο, θέτοντας ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, άλλα έχουν αποδειχθεί άκαρπες. 

Αυτό που πάντως αξίζει να σημειωθεί είναι πως σε σχέση με ότι έχει δει το φως της δημοσιότητας σε άλλες χώρες η εταιρία συνήθως προσφέρει συμβάσεις χαμηλού κόστους ή ακόμα και δωρεάν, καθώς η «πληρωμή» της είναι τα δεδομένα στα οποία αποκτά πρόσβαση και τα οποία στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει για τους δικούς της σκοπούς ή και να πουλήσει(;).

Ποια θα είναι άραγε η τύχη των προσωπικών δεδομένων 10 εκατομμυρίων Ελλήνων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κάποιον σέρβερ στις ΗΠΑ και που ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε στην Palantir με παρακρατικό τρόπο εν αγνοία τους;

Άραγε η Palantir θα συμμετάσχει και στην δημιουργία των ψηφιακών ταυτοτήτων και στην κάρτα εμβολιασμού των Ελλήνων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση; 

Πηγή pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.