ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
2 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Γερμανία αρνήθηκε να συμμετάσχει ακόμα και σε επιλεγμένη αποβολή ορισμένων ρωσικών τραπεζών από το SWIFT

1 min read

ΕΙΔΗΣΕΙΣ NEWSKAMATERO

Η ΕΕ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά όχι η Γερμανία, εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία ανακοινώνουν ότι «Τις επόμενες ημέρες θα αφαιρέσουν επιλεγμένες ρωσικές τράπεζες από το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων Swift»

«Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι τράπεζες αυτές θα αποσυνδεθούν από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα βλάψει την ικανότητά τους να λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η Swift είναι η παγκόσμια οικονομική αρτηρία που επιτρέπει την ομαλή και γρήγορη μεταφορά χρημάτων εκτός συνόρων.

Οι τράπεζες στις οποίες επιβλήθηκε η κύρωση δεν είναι αυτές οι οποίες εισπράττουν τα χρήματα των πληρωμών από τις πωλήσεις των ρωσικών υδρογονανθράκων (φυσικό αέριο, πετρέλαιο), μετάλλων κλπ. οι οποίες έμειναν ανέπαφες για να μην διακοπεί η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου

Κατ’αυτό τον τρόπο καθώς ελπίζεται να μην διακοπεί η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ, αφού μάλιστα η Γερμανία αρνήθηκε να εγκρίνει το συγκεκριμένο μέτρο.

Αναμένεται η απάντηση της Μόσχας, η οποία όπως στην περίπτωση των αεροπορικών εταιρειών της ΕΕ, των οποίων κλείνει ο ρωσικός εναέριος χώρος από την Δευτέρα. Θα κόψει το φυσικό αέριο στην Ιταλία και δευτερευόντως σε Γαλλία και Βρετανία (οι τελευταίες έχουν περιορισμένες εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, η πρώτη λόγω πολλών πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας και η δεύτερη είναι η ίδια παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.