Κυ. Νοέ 1st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η εξέγερση των αλλοδαπών στο Λαύριο προκλήθηκε από «μαύρη επιχείρηση»: Διαδόθηκε μήνυμα ότι θα επιστρέψουν στην Τουρκία

1 min read

βραδυνή εξέγερση των αλλοδαπών παράνομων μεταναστών στο Λαύριο πίσω από την οποία φαίνεται πως κρύβεται μια ολόκληρη επιχείρηση υβριδικού πολέμου.

Το βράδυ της Τετάρτης εξεγέρθηκαν 170 παράνομοι αλλοδαποί μετανάστες που είχαν μεταφερθεί στο Λαύριο  από την Τζια όταν είδαν να πλησιάζουν πούλμαν για να τους μεταφέρουν σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς διαδόδθηκε (με τον συνήθη τρόπο) η ψευδής είδηση ότι θα τους επέστρεφαν στην Τουρκία.

Αστυνομικοί όταν είδαν τους αλλοδαπούς να προσπαθούν να βγουν ανεξέλεγκτα στο δρόμο ζήτησαν ενισχύσεις και σύμφωνα με το irafina.gr στην περιοχή έφτασαν τουλάχιστον 15 περιπολικά.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η κατάσταση ηρέμησε και μέχρι το ξημέρωμα ήταν έντονη η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες που έφτασαν στην Τζια στις 16/3 όταν το φορτηγό πλοίο το οποίο αρχικά θα τους μετέφερε στην Ιταλία, προσάραξε έξω από τον λιμάνι του νησιού.

Στη διάθεση 181 container στην Ελλάδα προχωρά η αυστριακή κυβέρνηση, με στόχο την κάλυψη αναγκών διαμονής και φροντίδας των αλλοδαπών, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε χθεσινή συνεργασία με τηλεδιάσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, και του Υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας, κ. Καρλ Νεχάμερ, επιβεβαιώθηκε η θετική ανταπόκριση της αυστριακής κυβέρνησης σε αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Κουμουτσάκος για τη διάθεση containers, έτσι διαμορφωμένων, ώστε να καλύψουν ανάγκες διαμονής και υγειονομικής παρακολούθησης των παράνομων μεταναστών.

Συμφωνήθηκε να προχωρήσουν αμέσως οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε τα containers να φτάσουν το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα.

pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.