ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χιονισμένο Άγιο Όρος και η Μονή Βατοπεδίου, γιόρτασαν τα Χριστούγεννα

1 min read

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν φτιάξει λευκό κλοιό γύρω από το Άγιο Όρος. Σε αυτό το σκηνικό εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με το αγιορείτικο ημερολόγιο.
Στο Άγιο Όρος το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο, πολλές Μονές αποκλείστηκαν και οι δρόμοι έκλεισαν.

Παρά την κακοκαιρία, το χιόνι, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη θαλασσοταραχή, που απέτρεψαν πολλούς προσκυνητές από την παρουσία τους, οι αρμονικές ψαλμωδίες των πατέρων κατάφεραν να ανάγουν τις ψυχές των παρευρεθέντων σε κλίμα ευλάβειας και κατανύξεως.

Στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων την Κυριακή (6.1.2019) παρέστη και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας, με μέλη της ακολουθίας του.

Στην πανηγυρική τράπεζα που ακολούθησε, ο καθηγούμενος της Μονής, αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μίλησε για τη σημασία των Χριστουγέννων στη ζωή των πιστών. Τόνισε ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος για να κάνει τον άνθρωπο κατά Χάριν Θεό. Αυτήν την υψηλή κλήση που έχει ο άνθρωπος για τη θέωσή του έχει λησμονήσει ο σύγχρονος άνθρωπος γι’ αυτό δυστυχεί και αστοχεί στη ζωή του.

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε τον γέροντα για την ευκαιρία που του δόθηκε να εορτάσει για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα στο Άγιο Όρος και τη Μονή Βατοπεδίου και αναφέρθηκε στην πνευματική προσφορά στη χώρα και την αρωγή που έδειξαν οι Μονές και οι αδελφότητες στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό τα χρόνια της κρίσης.

Δημοσίευση στα Social Media