ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χαρδαλιάς: Παρατείνονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό κατά 14 ημέρες

1 min read

Παράταση για 14 ημέρες σε όλα τα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Διακοπή πτήσεων από Βαρκελώνη και Καταλονία. Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν αναλάβει και πάλι τα ηνία, κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 6 το απόγευμα.

Όταν ο κ. Τσιόδρας δεν θα μπορεί λόγω φόρτου εργασίας να ενημερώσει τους πολίτες, το ρόλο αυτό τον αναλαμβάνει, όπως σήμερα, ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, επιβάλλονται ειδικά περιοριστικά μέτρα σε Μυτιλήνη, Ημαθία και Ζάκυνθο εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, από το πρωί του Σαββάτου στις 06:00, έκτακτα μέτρα επιβάλλονται σε Λέσβο και Ζάκυνθο.

Εφαρμόζονται δηλαδή τα κάτωθι μέτρα:

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους

Παράλληλα, παρατείνεται για 14 ημέρες το ειδικό καθεστώς σε Πάρο, Αντίπαρο, Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και Χανίων.

Ενώ, τέλος, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές προστίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και επιβάλλονται τα κάτωθι μέτρα:

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για ακόμη 14 ημέρες στους εσωτερικούς χώρους εκτός εστίασης και γυμναστηρίων.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς παρατείνονται για 14 ημέρες:

Οι περιορισμοί στον αριθμό πελατών στα καταστήματα ανάλογα με τα τετραγωνικά

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Τα μέτρα προστασίας σε παραλίες

Τα μέτρα για τις εκκλησίες

Παρατείνεται η αναστολή πανηγυριών και ανοιχτών εκδηλώσεων, αναστολή εκδηλώσεων με όρθιο κοινό

Η αναστολή επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, γηροκομεία

Τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ

Έως 15/9 παρατείνεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισερχομένων από το εξωτερικό

Παρατείνεται η ισχύς των προϋποθέσεων εισόδου από τα χερσαία σύνορα

Για ήπιες αυξητικές τάσεις στην καμπύλη μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και είπε ότι αυτά τα στοιχεία αφορούν την περίοδο μετά τον 15αύγουστο. Είπε ακόμα ότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν νέες ηλικίες και προέρχονται από τις διακοπές του καλοκαιριού.

Είπε ακόμα ότι επιστρέφοντας από τις διακοπές πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας σιωπηλούς φορείς. 

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε ακόμα έκκληση στους γονείς και στους νέους να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους σχετικά νωρίς πριν αρχίσει η σχολική χρονιά.

Ζήτησε ακόμα από τους νέους να περνούν τον χρόνο τους με λίγους φίλους. Να δημιουργήσουν όπως λέμε μια «κοινωνική φουσκάλα» για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, είπε.

Για τα εμβόλια είπε ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει δοκιμαστεί ήδη σε 2.500 άτομα και έχει ελάχιστες παρενέργειες όπως όλα τα εμβόλια.

Για τα εμβόλια εκπτώσεις δεν γίνονται, είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν θα είναι πλήρως ελεγμένα. 

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικο PCR για όσους έρχονται από Ολλανδία. Ενώ επιβάλλεται διακοπή πτήσεων από Βαρκελώνη και Καταλονία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.