ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ρωσία διώχνει Ιρανούς και Χεζμπολάχ από την “αυλή” του Ισραήλ…

1 min read

Μπαίνει μπροστά η ρωσική διπλωματία και επιδιώκει να σβήσει τις «φωτιές» που πάνε να ανάψουνε στη Μέση Ανατολή. Σε μια θεαματική παρέμβαση, η Μόσχα επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα ασφαλείας του Ισραήλ στην πράξη, επιβάλλοντας την αποχώρηση των «μη συριακών δυνάμεων» από τα σύνορα με το Ισραήλ, δηλαδή με απλά λόγια, των ιρανικών δυνάμεων και της Χεζμπολάχ!

Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, είναι απολύτως χαρακτηριστική.

 

 

Ο Λαβρόφ απάντησε σε ερωτήσεις στο πλαίσιο του διεθνούς φόρουμ που οργανώνεται στη μνήμη μιας εμβληματικής προσωπικότητας της ρωσικής διπλωματίας, «βαρύ πυροβολικό» κυριολεκτικά στα θέματα της Μέσης Ανατολής, του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Γιεβγένι Πριμακόφ (Primakov Readings).

Πρόκειται για επέκταση της λογικής των «ζωνών αποκλιμάκωσης» (de-escalation zones) που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών, Ρωσίας και Ιορδανίας, με τον Λαβρόφ να δηλώνει ότι το Ισραήλ κρατούνταν ενήμερο για τις εξελίξεις. Ωστόσο, αυτό που δεν έχει καταστεί σαφές, είναι εάν με τα σχέδια αυτά συμφωνεί το Ισραήλ.

 

 

Ακόμα και να είχε άλλες προτιμήσεις το εβραϊκό κράτος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταματήσει τις ρωσικές ενέργειες. Η Ρωσία με τον τρόπο αυτό βοηθά στην αποκατάσταση της κυριαρχίας επί των εδαφών της Συρίας το καθεστώς Άσαντ.

Επίσης, δείχνει σημάδια να επιχειρεί να πείσει τους εμπλεκόμενους, ιδίως τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, ότι ο Άσαντ είναι ο πλέον κατάλληλος συνομιλητής για την επόμενη ημέρα, κάτι το οποίο θα διασφαλίσει με την δική της παρέμβαση και έλεγχο επί του καθεστώτος, η Μόσχα.

Με τον τρόπο αυτό, το Κρεμλίνο επιχειρεί να κρατήσει ενιαία τη Συρία, ενώ η ανεξέλεγκτη δράση οργανώσεων όπως η αιμοσταγής Αλ Νούσρα, την οποία η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της ότι την υποστήριζαν, είχε σαν στόχο να διαιρέσει τη Συρία.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.