ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γρίπη H1N1: Μία νεκρή στην Κρήτη και τέσσερα νέα κρούσματα στη Λάρισα

1 min read

Την τελευταία της πνοή άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας μια 78χρονη γυναίκα στην Κρήτη, μετά από μάχη που έδινε να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, έχοντας προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1Στη Λάρισα τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στην εντακτική σε κρίσιμη κατάσταση.

Η 78χρονη ήταν το ένα από τα επτά περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία στην Κρήτη από την αρχή του 2019 με τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργο Φραγκιαδάκη, που μίλησε στο ekriti.gr, η 78χρονη αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ για περίπου 20 ημέρες, ενώ δεν είχε κάνει το απαραίτητο εμβόλιο κατά της γρίπης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, τέσσερα άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με τον ιό της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με τον πρόεδρο των γιατρών, Λάμπρο Καραγιώργο. Όπως εξήγησε, τα τρία από αυτά, είναι σε κρίσιμη κατάσταση αφού οι ασθενείς νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το ένα περιστατικό είναι από το νομό Λάρισας και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή των Φαρσάλων, ενώ τα υπόλοιπα είναι από άλλες περιοχές.

«Υπάρχει μία γενικότερη ανησυχία. Ο φετινός ορότυπος του ιού τους “πιάνει” όλους. Η Λάρισα ωστόσο δεν έχει ακόμη δώσει περιστατικό, δεν ξέρουμε με τι δύναμη θα έρθει. Είναι σαν μία καταιγίδα, από κάπου περνάει και από κάπου όχι. Δεν γνωρίζουμε τι εμβολιαστικό ποσοστό έχουμε για παράδειγμα. Αν έχουμε ένα καλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης μπορεί να λάβει ελάχιστη έκταση», τόνισε ο κ. Καραγιώργος.

Δημοσίευση στα Social Media