Δε. Νοέ 30th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γιατί οι ΗΠΑ φοβούνται το Ιράν

1 min read

Ο  Lawrence Wilkerson, ήταν αξιωματούχος στο υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ την εποχή του Β΄Πολέμου του Κόλπου το 2003. Στην Ιστοσελίδα του ισχυρίζεται ότι ήταν ιστορικό σφάλμα των ΗΠΑ η κατοχή του Ιράκ. Έκτοτε η Αμερική ακολουθεί την ίδια τακτική για να επιτεθεί στο Ιράν, για να διαπράξει ένα μεγαλύτερο σφάλμα.

Υποστηρίζει ότι η Ουάσιγκτον κάνει υπομονετικά βήματα γιατί γνωρίζει ότι το Ιράν υποστηρίζεται από τη Ρωσία και την Κίνα.

Όπως είναι φυσικό οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πουν “το Ιράν αντιστέκεται στην ηγεμονία μας , γι αυτό θέλουμε να του επιτεθούμε”. Έτσι , κάνει ότι έκανε και στο Ιράκ, προβάλει τα δήθεν πυρηνικά όπλα του Ιράν.

Όλοι οι πόλεμοι έχουν πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους. Πολιτικός στόχος είναι η κάμψη της αντίστασης στην ηγεμονία των ΗΠΑ. Στρατιωτικός στόχος είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι και όχι τα ανύπαρκτα πυρηνικά του Ιράν.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Τεχεράνης είναι ο φόβος και ο τρόμος του Ισραήλ, επειδή μπορεί εύκολα να πλήξουν το Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών στην περιοχή   Negev.
Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή που διαθέτει πυρηνικά όπλα. Μια ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στο Πυρηνικό Κέντρο θα προκαλέσει μεγαλύτερες καταστροφές από το Τσέρνομπιλ (1986) και τη Φουκοσίμα (1911).

Το Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών προστατεύεται με συστήματα Arrow, Patriot, Iron Dome , SM-3 που μπορεί να εκτοξευτούν από αμερικανικά πολεμικά πλοία , τα οποία περιπολούν   στην Ανατολική Μεσόγειο . Για να γίνει όμως αυτό απαιτούνται πληροφορίες από το ραντάρ του Κιουρετζικ, το οποίο τοποθετήθηκε την εποχή του Ερντογάν.

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που τολμά ο σουλτάνος να τα βάζει με τις ΗΠΑ. …

 

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.