ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Για πρώτη φορά U-2 «Dragon Lady» στην Α.Μεσόγειο μετά το ρωσικό «στοπ» – Μπαράζ ασκήσεων σε Κυπριακή ΑΟΖ – FIR Λευκωσίας

1 min read



Aκόμη 3 U-2 παραμένουν στην βάση της RAF στο Fairford.

Μπαράζ ρωσικών ασκήσεων σε Κυπριακή ΑΟΖ και FIR Λευκωσίας 

Kυκλωμένη από δεσμεύσεις σε θάλασσα και αέρα είναι στην κυριολεξία η Κύπρος, καθώς οδηγίες προς ναυτιλωμένους και αεροπόρους μέσω των συστημάτων NATVEX και NOTAM έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την διεξαγωγή ρωσικών ασκήσεων.

Η Ρωσία κατέθεσε αιτήματα για ασκήσεις τόσο στην ΑΟΖ, όσο και στο FIR Λευκωσίας.

Οι περιοχές που δεσμεύονται καθίστανται επικίνδυνες για πλεύση και πτήση από άλλα μέσα, πλην των εμπλεκομένων στις ασκήσεις.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι δεσμεύσεις για λογαριασμό της Ρωσίας έρχονται λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη στρατιωτικού αεροσκάφους της στη Συρία και τις διπλωματικές και στρατιωτικές εξελίξεις που ακολούθησαν.

Την ίδια ώρα, έντονη  δυσαρέσκεια εκφράζει η Άγκυρα, καθώς η ρωσική δραστηριότητα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή γύρω από το νησί, παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειές της.

Τέσσερις ώρες μετά την έκδοση δεσμεύσεων, η Τουρκία επιχείρησε να «καπακώσει» κάποιες από τις νόμιμες NAVTEΧ και ΝΟΤΑΜ, εκδίδοντας δικές της παράτυπες δεσμεύσεις για τις ίδιες ρωσικές ασκήσεις.

Τέλος, εξέδωσε ανακοινώσεις, καταγγέλλοντας ότι οι κυπριακές Αρχές δεν έχουν δήθεν την εξουσιοδότηση για τέτοιoυ είδους ενέργειες


 

pronews.gr,

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.