ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γερμανία: Ο επικεφαλής του FDP δεν θέλει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση της Μέρκελ

1 min read

O πρόεδρος του γερμανικού κόμματος FDP (Eλεύθερων Δημοκρατών), Κρίστιαν Λίντνερ, δεν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση συνασπισμού υπό την Άγκελα Μέρκελ, ακόμη και μετά από ενδεχόμενες νέες εκλογές.

«Είναι αυτονόητο να μη θέλει η κυρία Μέρκελ να έρθει σε αντίθεση με τις ενέργειες της, μετά από 12 χρόνια στη θέση της. Θέλουμε, όμως, να γίνουμε μέρος ενός προγράμματος ανανέωσης», δήλωσε ο Λίντνερ σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.Μόνο με ένα νέο πολιτικό προσωπικό είναι νοητή μία νέα έκδοση των συνομιλιών για μία κυβέρνηση «Τζαμάικα» (με τη συμμετοχή της Χριστιανικής Ένωσης, του FDP και των Πρασίνων), πρόσθεσε.

«Και στο CDU (το κόμμα της Μέρκελ) θα υπάρξουν κάποτε πιθανόν νέα εκλογικά προγράμματα και άλλοι που θα αποφασίζουν, που θα επιτρέψουν μία νέα αξιολόγηση της κατάστασης», τόνισε ο Λίντνερ. Για παράδειγμα, είπε, στο κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χολστάιν κατόρθωσε ένα πρωθυπουργός από τη νέα γενιά του CDU να συνασπίσει τους Πράσινους και το FDP.

Πηγή πληροφοριών: FAZ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση