ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γεωργιάδης κατεδάφισε την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία: «Τι να προστατέψουν οι Γάλλοι; – Ποια ελληνική ΑΟΖ;»!

1 min read

Με απλά λόγια και… σταράτα ο Άδωνις Γεωργιάδης διέλυσε την περίφημη στρατηγικής σημασίας αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με την Γαλλία η οποία στο άρθρο 2 προβλέπει την στρατιωτική συνδρομή της μιας χώρας προς την άλλη εάν δεχθεί επίθεση.

  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπήρξε σαφής και ευθύς: “Τι να έρθουν να προστατέψουν οι Γάλλοι; Την ΑΟΖ που ΔΕΝ έχουμε ανακηρύξει;”, κατεδαφίζοντας έτσι την πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση αμυντική συμφωνία την  ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.

Το πρόβλημα βέβαια είναι, πως ο Α.Γεωργιάδης δεν ανήκει στη μείζονα ή την ελάσσονα αντιπολίτευση αλλά είναι μέλος της… κυβέρνησης!

Αναφέρει το άρθρο 2:

«Τα Μέρη παρέχουν το ένα στο άλλο βοήθεια και συνδρομή, με όλα τα κατάλληλα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους, κι εφόσον υφίσταται ανάγκη με τη χρήση ένοπλης βίας, εάν διαπιστώσουν από κοινού ότι μία ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας ενός από τα δύο, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.»

Έτσι αυτό  που δεν μπόρεσε να κάνει ολόκληρη η αξιωματική αντιπολίτευση με δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, μακροσκελή ανακοίνωση και δελτία τύπου, δηλαδή να ασκήσει κριτική στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, το κατάφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

  • Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει μείνει ακόμα με τα ερωτήματα στα χείλη, αγωνιώντας για το εάν η αμυντική συμφωνία προστατεύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ο υπουργός ανάπτυξης έδωσε σαφή και ξεκάθαρη απάντηση:

Όχι, η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, δεν προστατεύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Γιατί πολύ απλά, δεν τα έχουμε ασκήσει!

Απλά και ξεκάθαρα, ο κορυφαίος υπουργός τινάζει στον αέρα τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες και διαψεύδει άλλους υπουργούς που διατρανώνουν ότι η συμφωνία θα προστατεύσει ακόμα και την ΑΟΖ…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.