ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γενική επίθεση της Τουρκίας σε Λιβύη και Συρία – Προετοιμάζει αεροπορικά πλήγματα

1 min read

Απευθείας πλήγμα κατά των δυνάμεων του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ επίκειται στην Λιβύη μετά τον βομβαρδισμό του αεροδρομίου Μίτιγκα στα περίχωρα της Τρίπολης όπου Τούρκοι αξιωματικοί έγιναν στόχος των επιθέσεων του πυροβολικού του LNA.

«Οι επιθέσεις κατά διπλωματικής αποστολής στην Λιβύη συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής πρεσβείας, πολιτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Μίτιγκα και πολιτικών υποδομών είναι έγκλημα πολέμου», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι δυνάμεις του Χαφτάρ θεωρούνται πλέον ως νόμιμος στόχος εάν οι διπλωματικές μας αποστολές στην Λιβύη υποστούν επίθεση» (σ.σ. δηλαδή εάν κτυπηθεί τουρκικό προσωπικό)αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην Λιβύη όλες οι πληροφορίες μιλούν για επανάληψη της επίθεσης των δυνάμεων της Άγκυρας στην αεροπορική βάσης Al-Watiya η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης.

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο αναλυτή Khaled Okasha «Όλες οι ενδείξεις στο έδαφος μιλούν ότι οι δυνάμεις του LNA ετοιμάζονται για δεύτερη επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Al-Watiya».

Ο ίδιος σημείωσε πως «ο βομβαρδισμός από τον LNA του αεροδρομίου του Μίτιγκα στα περίχωρα του προαστίου Bab Al-Azizia, στην Τρίπολη, μπορεί να καθυστερήσει την επίθεση αυτή για λίγο, αλλά μπορεί και να την επιταχύνει, καθώς ο Σάρατζ θέλει μια επιτυχία και μάλιστα επειγόντως”.

Η σημασία της βάσης Al-Watiya είναι μεγάλη καθώς πρόκειται για το κυριότερο αεροδρόμιο της περιοχή μετά το διεθνές αεροδρόμιο του Μίτιγκα στην Τρίπολη.

Η βάση βρίσκεται στην κατοχή των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ από  το 2014.

Για νέα επίθεση κατά του συριακού Στρατού ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς η Τουρκία στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από διεθνή ΜΜε και αναλυτές.

Το Σάββατο η Τουρκία έστειλε στην επαρχία η οποία αποτελεί και το τελευταίο καταφύγιο των ισλαμιστών ανταρτών και μισθοφόρων κομβόι αποτελούμενο από 20 φορτηγά τα οποία μετέφεραν πυρομαχικά και όπλα και λεωφορεία γεμάτα με νέους εξτρεμιστές μουσουλμάνους μισθοφόρους καθώς στην δημιουργία μια τεράστιας στρατιωτικής δύναμης προκειμένoυ να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση κατά των συριακών δυνάμεων.

Όλα αυτά ενλώ υποτίθεται ότι ισχύει η κατάπαυση πυρός στην επαρχία που έχει συμφωνήσει με την Ρωσία.

Η νέα αυτή δύναμη πέρασε στην Ιντλίμπ από το συνοριακό πέρασμα του Iskender, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Συνολικά περισσότερα από 6.485 φορτηγά και άλλα στρατιωτικά οχήματα (συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ) έχουν περάσει από την Τουρκία στην Ιντλίμπ μετά την συμφωνία για εκεχειρία στις 5 Μαρτίου.

Μόνο στην Ινλτίμπ η τουρκική παρουσία είναι πρωτοφανής: Τουλάχιστον δέκα χιλιάδες (10.300) Τούρκοι στρατιώτες έχουν πάρει θέσεις μάχης πέρα από τους μισθοφόρους και κάθε λογής αντάρτες.

Δημοσίευση στα Social Media