ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φόβοι για νέα παγκόσμια «φούσκα» στα ακίνητα μετά την εκτίναξη των τιμών

1 min read

Για τον κίνδυνο μιας νέας παγκόσμιας κτηματομεσιτικής «φούσκας» κάνει λόγο το Bloomebrg μετά την αλματώδη αύξηση των ακινήτων παγκοσμίως με την κτηματαγορά να καταγράφει ήδη αύξηση 2,1% .

  • «Οι τιμές στα σπίτια αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση» αναφέρει το δημοσίευμα λέγοντας τι η μέση τιμή εκτινάχθηκε στο 7,3% από το Μάρτιο του 2021 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Τιμών Κατοικιών της εταιρείας Real Estate, Global Knight  είναι η πιο μεγάλη αύξηση από το τέλος του 2006, οπότε και παρουσιάστηκαν εξίσου αυξητικές τάσεις.

Η Τουρκία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με αύξηση 32% ενώ ακολουθεί η Νέα Ζηλανδία με 22,1%., το Λουξεμβούργο με 16,6%, η Σλοβακία με 15,5% και οι ΗΠΑ με 13,2%, καταγράφοντας την πιο μεγάλη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2005.

  • Στην Ασία, η Σιγκαπούρη σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο τιμών, κατά 6,1%, ακολουθούμενη από τη Νότια Κορέα με 5,8% και την Ιαπωνία με 5,7%. Το Χονγκ Κονγκ, η πιο ακριβή αγορά ακινήτων στον κόσμο, σημείωσε αύξηση 2,1%. Ο δείκτης συγκρίνει τις μέσες τιμές σε 56 χώρες και περιοχές.

Η τεράστια δημοσιονομική και νομισματική δράση, για την ενίσχυση των οικονομιών κατά τη διάρκεια της κρίσης που έφερε η πανδημία κορωνοϊού, προκάλεσε έκρηξή των τιμών ακινήτων παγκοσμίως. Το γεγονός όμως προκαλεί ανησυχίες για μια νέα φούσκα ακινήτων που θα μπορούσε να απειλήσει την παγκόσμια οικονομία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.