Σα. Οκτ 31st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φορολογική δήλωση: Τι πρέπει να προσέξουν φέτος τα ζευγάρια

1 min read

Τι σημαίνει η έκδοση ξεχωριστών εκκαθαριστικών και πώς θα υπολογιστεί ο φόρος σε αυτά. Πώς πρέπει να δηλωθούν τα παιδιά και τι αλλάζει με τα τεκμήρια για τα σπίτια, τα Ι.Χ. και τις δαπάνες του αφορολόγητου.

Εικοσιδύο κανόνες της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας πρέπει να προσέξουν φέτος ιδιαίτερα οι έγγαμοι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2018. Οι κανόνες αυτοί διαμορφώθηκαν εξαιτίας των αλλαγών που επήλθαν φέτος όσον αφορά την υποβολή και την εκκαθάριση των δηλώσεών τους.

Φέτος θα εκδοθούν ξεχωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα για τους δύο συζύγους, γεγονός που επιβάλει προσοχή στον τρόπο που θα δηλωθούν οι δαπάνες και τα παιδιά, ενώ οι φορολογούμενοι που έχουν δηλώσει ότι θα υποβάλουν χωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν ότι υπάρχουν ορισμένες «παγίδες». 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας των εισοδημάτων του 2018, οι έγγαμοι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν υπόψην τους τα εξής: 

Κοινή φορολογική δήλωση υποχρεούνται να υποβάλουν όλα τα έγγαμα ζευγάρια που δεν έχουν γνωστοποιήσει στην Α.Α.Δ.Ε. την πρόθεσή τους για υποβολή χωριστών δηλώσεων.

Στις χωριστές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των επιμέρους τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων. 

Σε περίπτωση υποβολής κοινής δήλωσης, όταν ένας εκ των δυο συζύγων έχει πραγματοποιήσει δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο αλλά ο ίδιος δεν δικαιούται το αφορολόγητο το ποσό των δαπανών του αυτών δύναται να μεταφερθεί ολόκληρο στον άλλο σύζυγο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.