ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φονικές πλημμύρες στην Τουρκία: Τουλάχιστον 27 νεκροί στη Μαύρη Θάλασσα

1 min read

Οργή στα social media – Έντονες αντιδράσεις από την τουρκική κυβέρνηση

Μόλις η Τουρκία άρχισε να επουλώνει τις πληγές της από τις φωτιές στο νότο, ξεκίνησε να παλεύει με τις καταστροφικές πλημμύρες στο βορρά.

Από φονικές πλημμύρες πλήττεται η δυτική Μαύρη Θάλασσα. Στην Κασταμονή, το Μπάρτιν και τη Σινώπη 27 άνθρωποι έχουν χάσει –επισήμως- μέχρι στιγμή τη ζωή τους, ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι είναι πολύ περισσότεροι και μπορεί να ξεπεράσουν και τους 100. Οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 17.

Στη Σινώπη περισσότεροι από 700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, ενώ ελικόπτερα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μεταφέρουν συνεχώς εκατοντάδες πολίτες από τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει.

Ωστόσο, προσπάθειες διάσωσης είναι πολύ δύσκολο να διεξαχθούν, καθώς η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη. Ολόκληρα χωριά έχουν πλημμυρίσει και οι ομάδες διάσωσης δεν μπορούν καν να πλησιάσουν από τη στεριά. Ομάδες διάσωσης έχουν ξεκινήσει από το δήμο της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας για τη Μαύρη Θάλασσα.

Η καταρρακτώδης βροχόπτωση ξεκίνησε χθες, Πέμπτη. Στην περιοχή έσπευσε και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας μέσα από λεωφορείο σε πολίτες στο Μποζκούρτ της Κασταμονής δήλωσε: «Με την άδεια του Αλλάχ, θα ξεπεράσουμε αυτές τις καταστροφές. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε ως κράτος και ελπίζουμε ότι θα αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας. Αυτό το κράτος δεν κατέρρευσε ποτέ, δεν θα καταρρεύσουμε ξανά και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε όλες τις καταγγελίες το συντομότερο δυνατό».

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, αντέδρασε έντονα στα σχόλια που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη νέα θεομηνία.

«Σε ευαίσθητες περιόδους δεν πρέπει να δημιουργείται στα social media ένα περιβάλλον αγανάκτησης στην κοινωνία. Το έθνος μας δεν θα επιτρέψει ποτέ σε αυτές τις ανήθικες εκστρατείες να εκμεταλλευτούν τα ανθρωπιστικά και ευσυνείδητα συναισθήματα του λαού μας. Οι παράγοντες που απειλούν την κοινωνική ζωή, τη δημόσια τάξη και τη δημοκρατία είναι τα συστηματικά ψέματα και οι εκστρατείες παραπληροφόρησης».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.