ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Financial Times: «Πλησιάζει το τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα»

1 min read

«Τίτλοι τέλους» στην πρωθυπουργική θητεία του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της Κυριακής βλέπουν να πέφτουν οι Financial Times επικαλούμενοι το ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

«Είναι σχεδόν ανήκουστο στην Ελλάδα να γίνονται εκλογές τον Ιούλιο κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανησυχεί ότι οι ψηφοφόροι ίσως αποφασίσουν να πάνε στις παραλίες αντί για τις κάλπες.

Σε κάθε προεκλογική του εμφάνιση, από συζητήσεις σε συνοικιακές καφετέριες μέχρι τηλεοπτικές συνεντεύξεις ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει στους συντηρητικούς ότι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές της Κυριακής. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί.

Σχεδόν κάθε σφυγμομέτρηση που δημοσιεύτηκε στη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας δίνει προβάδισμα μεταξύ 7,5% και 10% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ», γράφει βρετανική οικονομική εφημερίδα, σε άλλο ένα άρθρο όπου προβλέπει την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την εξουσία, σημειώνοντας ότι αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία με 153 έως 164 έδρες στη Βουλή.

Ο Μητσοτάκης απέφυγε την αρνητική ρητορική – Ο Τσίπρας εμμένει στις παλιές τακτικές

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «απέφυγε τις συνηθισμένες τακτικές των προεκλογικών εκστρατειών στην Ελλάδα. Αντί να ανταλλάσσει κατηγορίες με τον κ. Τσίπρα, επιμένει ότι η καμπάνια του είναι “100% θετική, χωρίς αρνητικά τηλεοπτικά σποτ και προσωπικές επιθέσεις.

Ο κ. Τσίπρας εμμένει πεισματικά στις παλιές τακτικές βάζοντας στο σταυρόνημά του την προνομιακή ανατροφή του αντιπάλου του ως απογόνου μιας ελληνικής πολιτικής δυναστείας. Και προειδοποιεί τους ψηφοφόρους ότι οι συντηρητικοί προτίθενται να πάρουν πίσω τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ καθ’ οδόν προς τις ευρωεκλογές του Μαϊου».

Η ανταποκρίτρια των FT στην Αθήνα, Κέριν Χόουπ, σημειώνει τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βγήκε κανείς Ευρωπαίος πολιτικός στο μπαλκόνι με τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τα εγκώμια στο πρόσωπό του επειδή υιοθέτησε μεταρρυθμίσεις και επανέφερε σε τροχιά την οικονομία.

Και σημειώνει την δημοσκοπική άνοδο του ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη «που μεθόδευε σιωπηρά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το 2015», παρά το 2,99% που πήρε στις ευρωεκλογές. «Αυτή τη φορά ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να περάσει το όριο εισόδου στη Βουλή, σύμφωνα με αρκετούς δημοσκόπους. Οι ψηφοφόροι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, όπου θεωρείται αντισυστημικός ήρωας, αναμένεται να ωθήσουν το MεΡΑ25 πάνω απ’ το όριο».

Δημοσίευση στα Social Media