ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φιλιππίνες: Σεισμός 7,6 βαθμών – Προειδοποίηση για “καταστροφικό τσουνάμι”

1 min read

Σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών συγκλόνισε σήμερα το νησί Μιντανάο, στις νοτιοανατολικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις παράκτιες περιοχές καθώς υπάρχει κίνδυνος την περιοχή να σαρώσει “καταστροφικό τσουνάμι”.

Φιλιππίνες: Μετασεισμός 6,4 βαθμών

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 32 χλμ. και σημειώθηκε στις 22.37 τοπική ώρα (16.37 ώρα Ελλάδας), σε απόσταση σχεδόν 21 χλμ. βορειοανατολικά της Χινατουάν, διευκρίνισε το USGS.

“Αναμένεται καταστροφικό τσουνάμι με κύματα, των οποίων το ύψος αποτελεί απειλή για τις ζωές”, δήλωσε το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Συνέστησε στους κατοίκους των επαρχιών Σουριγκάο ντελ Σουρ και Ανατολικού Νταβάο να “απομακρυνθούν αμέσως” από τις εστίες τους και να κατευθυνθούν προς το εσωτερικό, στην ενδοχώρα ή προς εδάφη που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Σεισμοί σημειώνονται καθημερινά στις Φιλιππίνες, καθώς το αρχιπέλαγος βρίσκεται στον “δακτύλιο της φωτιάς” του Ειρηνικού, μια περιοχή με έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα που εκτείνεται από την Ιαπωνία και τη νοτιοανατολική Ασία έως τη λεκάνη του Ειρηνικού.

Οι περισσότεροι σεισμοί είναι πολύ μικροί για να γίνονται αισθητοί από τους ανθρώπους.

Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών έπληξε ήδη την περιοχή του νησιού Μιντανάο στις 17 Νοεμβρίου, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων.

Ιαπωνία: Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό στις Φιλιππίνες

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε και η Ιαπωνία για τις δυτικές ακτές της στον Ειρηνικό μετά τον ισχυρό σεισμό στις Φιλιππίνες, ανακοίνωσε σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Το τσουνάμι, τα κύματα του οποίου εκτιμάται να έχουν ύψος ενός μέτρου, πιθανόν να φθάσει στην Ιαπωνία τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής τοπική ώρα (βράδυ Σαββάτου στην Ελλάδα), μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Στις Φιλιππίνες, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα ή ζημιές αλλά σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Τζόζεφ Λάμπα στη Χινατουάν, ο σεισμός ήταν “πολύ ισχυρός”.

“Οι άνθρωποι απομακρύνονται λόγω του συναγερμού για τσουνάμι”, δήλωσε διευκρινίζοντας ότι 45.000 κάτοικοι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και ότι πολλοί μεταξύ αυτών προσπαθούν να φθάσουν σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο πεζή ή με το αυτοκίνητο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.