ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φιάσκο για την Κυβέρνηση Η παρουσία μελών του Τάγματος Τον Αζόφ στην ελληνική Βουλή

1 min read

Χαρακτηριστικό της απόλυτης τρικυμίας που επικρατεί στο Μαξίμου, είναι το γεγονός ότι, μέσα σε 24 ώρες, άλλαξε τέσσερις φορές θέση

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που ξέσπασε από την παρουσία μελών του Τάγματος του Αζόφ στην ελληνική Βουλή, με την αρχική αμηχανία της κυβέρνησης να αντικαθίσταται από κινήσεις πανικού και μια συστηματική προσπάθεια να απεκδυθεί των -δεδομένων- ευθυνών της.

Χαρακτηριστικό της τρικυμίας που μαίνεται στο κυβερνητικό στρατόπεδο και του φιάσκου που επικρατεί, με δική τους ευθύνη, είναι το γεγονός ότι άλλαξαν τέσσερις φορές θέση μέσα σε 24 ώρες, για να καταλήξει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά τη γενική καταγραφή κατά της κυβέρνησης να καταδικάσει, τελικά, την ομιλία του μέλους του Τάγματος του Αζόφ στη Βουλή. «Ηταν λάθος και απαράδεκτο. Από τα εκατομμύρια των Ουκρανών που πολεμούν για την πατρίδα τους για να σώσουν τα παιδιά τους δεν θα έπρεπε να μιλήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο ένα μέλος του Τάγματος του Αζόφ. Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο», τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Βουλή Αζοφ

Είχαν προηγηθεί, όμως, απαράδεκτες ανακοινώσεις και διαρροές από την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της ουκρανικής πρεσβείας το βράδυ της Πέμπτης, στην οποία αναφερόταν πως αποτελεί ρωσική προπαγάνδα ότι το Τάγμα Αζόφ είναι παραστρατιωτική μονάδα, το Μαξίμου του φάνηκε να συμμερίζεται την ουκρανική άποψη περί ενσωμάτωσης των νεοναζιστών στον τακτικό στρατό της χώρας.

Διαρροές

Χθες το πρωί, ωστόσο, οι διαρροές αυτές -ω του θαύματος- εξαφανίστηκαν και το απόγευμα η Ν.Δ. αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση, βάλλοντας με ανακοίνωσή της κατά της αντιπολίτευσης και κατηγορώντας την ότι «εφευρίσκει προσχήματα, προκειμένου να κρύψει ότι είναι με τον Πούτιν». Ισχυρίστηκε πως «η απουσία από τη Βουλή ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης, ΜεΡΑ25 και η παρουσία-απουσία του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν ποιοι είναι με το μέρος εκείνων που υπερασπίζονται τη χώρα τους και ποιοι είναι με τον εισβολέα».

Προσθέτει, δε, η Ν.Δ. πως «λένε τα ίδια που λέει στην ανάρτησή του ο καταδικασμένος Κασιδιάρης. Η “πάνω πλατεία” συναντιέται ξανά με την “κάτω πλατεία”. Μόνο που το 2022 δεν είναι 2012». Την ίδια ώρα, όμως, που η Ν.Δ. έβγαζε αυτή την ανακοίνωση, ο κ. Οικονόμου στους Δελφούς άλλαζε εντελώς την αρχική γραμμή, υπό το βάρος της κατακραυγής.

Σκληρή απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο, και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σκληρή: «Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει κάθε μέρα πόσο επικίνδυνος είναι και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Στην προσπάθειά του να ξεπλύνει τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ, πετάει λάσπη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ο ίδιος που πέταγε λάσπη για τη μεγάλη συναυλία ειρήνης. Ο λαός δεν ξεχνάει ποιοι φορούσαν τις περικεφαλαίες μαζί με τον Κασιδιάρη και ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με το κόμμα του Πούτιν», ανέφερε.

Είχαν προηγηθεί οι άλλα αντ’ άλλων δημόσιες τοποθετήσεις διαφόρων υπουργών… Ο Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη απάντησε πως ήταν «ατυχής η όποια παρουσία τρίτου ατόμου» και επομένως «δεν έπρεπε να υπάρχει μια τέτοια αναφορά στο ελληνικό Κοινοβούλιο». Ο δε Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να ρίξει αλλού τις ευθύνες, λέγοντας πως «κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία με το λάθος περί Μιχαήλ του Αζόφ κι έβγαλαν τα εσώψυχά τους τα… φιλοπουτινικά». Όσο για τον Δημήτρη Καιρίδη, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως η εμφάνιση του μαχητή του Αζόφ υπήρξε «παραφωνία και γκάφα».

Δημοσίευση στα Social Media