ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εξοργιστικές δηλώσεις του ανιστόρητου Ζάεφ : “Πετύχαμε αυτά για τα οποία πολέμησαν οι παππούδες μας”

1 min read

Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στη Γευγελή, ο Ζόραν Ζάεφ επέμεινε και πάλι στα περί αναγνώρισης της «μακεδονικής» γλώσσας και της «μακεδονικής» ταυτότητας, προκαλώντας οργή στην Ελλάδα και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

«Φτάσαμε σε μια συμφωνία αλλά ξέραμε τι έπρεπε να διαφυλάξουμε, τη γλώσσα και την ταυτότητα. Και η Ελλάδα τα αναγνώρισε αυτά. Υπάρχει «μακεδονική” γλώσσα στη συμφωνία. Αναγνωρίζω τη δυσφορία με τις γεωγραφικές αναφορές αλλά ξέρω και τα οφέλη από τη συμφωνία» είπε ο κ. Ζάεφ.

«Είμαστε “Μακεδόνες” με “μακεδονική” γλώσσα. Η “μακεδονική” γλώσσα είναι πλούσια σε διαλέκτους και γι’ αυτό αξίζει να ενταχθεί στις γλώσσες της ΕΕ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

«Έχουμε ένα κράτος που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο στο οποίο ομιλείται η «μακεδονική” γλώσσα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Πετύχαμε τους στόχους των πατέρων και των παππούδων μας» πρόσθεσε ο Ζάεφ.

Βέβαια, πολλοί αναρωτιούνται σε ποιους παππούδες αναφέρεται και σε ποιον πόλεμο έδωσαν μάχες, μιας και τα Σκόπια είναι ένα τεχνητό κρατίδιο που δημιουργήθηκε μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και οι κάτοικοι είναι Σλαβομακεδόνες, Αλβανοί, Τούρκοι και Ρομά. Σε ποιον πόλεμο λοιπόν έδωσαν μάχες όλοι αυτοί;

Κλείνοντας τέλος τις αναφορές του στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής είπε ότι «είναι σημαντικό γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε τη “Μακεδονία” μας για τους επόμενους αιώνες».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση