ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εξελίξεις στα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ – Μπορεί να τεθούν σε ισχύ από αύριο (video)

1 min read

Τι αναμένεται να ανακοινωθεί πιθανόν και σήμερα

Κορυφώνεται η αγωνία των πολιτών για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν στα σούπερ μάρκετ, μετά τα διάφορα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι, μεταξύ των οποίων και η υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού rapid test.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν λίγη ώρα το Star, τα νέα μέτρα είναι πιθανόν να τεθούν σε ισχύ από αύριο Σάββατο. Επικρατέστερο σενάριο, είναι να επιστρέψουν τα καταστήματα στην λειτουργεία η οποία καταργήθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με την οποία θα υπάρχει περιορισμός του αριθμού των πελατών, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα. 

Σύμφωνα με το Star, η αναλογία που αναμένεται να ισχύσει είναι 1 πελάτης ανά 9 τετραγωνικά μέτρα και πιθανόν να ανακοινωθεί σήμερα. Ωστόσο, αυτό που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, είναι αν θα υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ, όπως ίσχυε κατά την διάρκεια του lockdown.

Το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έκανε γνωστό ότι δεν αποκλείεται να αποφασιστεί το μέτρο για είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ μόνο με αρνητικό rapid test ή μοριακό. Ένα μέτρο το οποίο θα ήταν ανεπίτρεπτο για τους πολίτες που δεν χρειάζονται να υποβληθούν σε έλεγχο και θα αναγκάζονταν να πληρώνουν από την τσέπη τους τεστ, προκειμένου να προμηθευτούν τα βασικά αγαθά για να ζήσουν! Μάλιστα, και ο ίδιος ο Γεωργιάδης, παραδέχτηκε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη. 

Να σημειωθεί ότι αποκλείστηκε η ανεπαίσχυντη πρόταση που «έπεσε» στο τραπέζι για καθολική απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.