ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εξελίξεις προ των πυλών: Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας

1 min read

Το Κίεβο της Ουκρανίας επισκέφτηκε την πρασμένη εβδομάδα ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), Ουίλιαμ Μπερνς, όπου και συζήτησε τόσο με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όσο και με συναδέλφους του από τις εθνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών για τις περιφερειακές εντάσεις και τις προσπάθειες εκτόνωσής τους.

Πάντως, η Ρωσία αρνείται τα επιθετικά σχέδια που της αποδίδονται από τη Δύση έναντι της Ουκρανίας, αλλά χαρακτηρίζει την πιθανότητα ένταξης του Κιέβου στο ΝΑΤΟ ως βήμα πέρα από τις «κόκκινες γραμμές» και απαιτεί εγγυήσεις από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της δημοσιογράφου του CNN, Νατάσα Μπέρτραντ, στο Twitter, «ο διευθυντής Μπερνς πραγματοποίησε μια προκαθορισμένη επίσκεψη στο Κίεβο, την περασμένη Τετάρτη, όπου είχε διαβουλεύσεις με συναδέλφους των Υπηρεσιών Πληροφοριών εν μέσω φόβων για περαιτέρω ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Ακόμα, με βάση μια πηγή που δεν κατονομάζεται, αντικείμενο συζήτησης ήταν οι «αξιολογήσεις των κινδύνων που αντιμετώπιζε η Ουκρανία». Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, (σ.σ. ο Ουίλιαμ Μπερνς) είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης».

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.