ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης «νομιμοποίησης» μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

1 min read

Από την έρευνα εντοπίστηκε πλήρες οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων και δικαιολογητικών

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού, μέλους κυκλώματος, που πλαστογραφούσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να εξασφαλίζει άδεια παραμονής και άδεια εργασίας σε μετανάστες που δεν το δικαιούνταν προχώρησε η Αστυνομία.

Από την έρευνα εντοπίστηκε πλήρες οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων και δικαιολογητικών ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη του κυκλώματος μια γυναίκα ημεδαπή και ένας αλλοδαπός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το κύκλωμα φέρεται πως από την παράνομη δράση του αποκόμιζε χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από 4.500 έως 6.000 ευρώ το άτομο, για τη χορήγηση πλήρους «πακέτου» δικαιολογητικών με σκοπό την υφαρπαγή αδειών διαμονής-εργασίας.

Η σύλληψη του 37χρονου έγινα στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής που πραγματοποιήθηκε την 7-3-2023 στην περιοχή της Ομόνοιας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, διευκόλυνση διαμονής πολιτών τρίτων χωρών χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Συγκατηγορούμενοι του 37χρονου όπως αναφέρθηκε τυγχάνουν δύο έτερα μέλη του κυκλώματος, ημεδαπή και αλλοδαπός, οι οποίοι αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα το εγκληματικό κύκλωμα κατάρτιζε πλαστά ταξιδιωτικά και διοικητικά έγγραφα, τα οποία υποβάλλονταν ακολούθως σε διάφορες υπηρεσίες, εξαπατώντας αυτές και υφαρπάζοντας ψευδείς βεβαιώσεις. Για τη χορήγηση πλήρους «πακέτου» δικαιολογητικών με σκοπό την υφαρπαγή αδειών διαμονής-εργασίας το κύκλωμα λάμβανε αμοιβή από 4.500 έως 6.000 ευρώ το άτομο.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Επισημαίνεται ότι το κύκλωμα φέρεται πως διακινούσε τα πλαστά έγγραφα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τη χρήση ταχυδρομικών υπηρεσιών. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα διαπιστώθηκε μετά από συνεργασία της ανωτέρω υπηρεσίας με την Europol, όπου και προέκυψε η κατάσχεση δύο δεμάτων σε Γαλλία και Μάλτα.

Ο ρόλος του 37χρονου ήταν σε πρώτο στάδιο η σύναψη συμφωνιών με αλλοδαπούς που επιθυμούσαν έγραφα διαμονής και εργασίας στη χώρα μας και ελεύθερης κυκλοφορίας στο έδαφος SCHENGEN. Στη συνέχεια, αναλάβανε να καταρτίσει ο ίδιος μέρος των εγγράφων.

Η ημεδαπή μέλος της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένη με την ανεύρεση λοιπών διοικητικών εγγράφων.

Με αυτόν τον τρόπο πετύχαιναν την έκδοση υπέρ των αλλοδαπών «πλήρους πακέτου» εγγράφων, αποτελούμενο από έκδοση Α.Φ.Μ., κλειδαρίθμου, βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών Ε.Φ.Κ.Α., βεβαίωση Α.Μ.Κ.Α., ψευδών δηλώσεων εργοδοτών, δηλώσεων φιλοξενίας και λοιπών εγγράφων, τα οποία υποβάλλονταν στις αρμόδιες υπηρεσίες εξαπατώντας αυτές και υφαρπάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο κρίσιμα διοικητικά έγγραφα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη νομιμοποίηση αλλοδαπών.

Εργαστήρι πλαστών εγγράφων στην Ομόνοια

Στο πλαίσιο διερεύνησης της δράσης του 37χρονου ως μέλους του ανωτέρου κυκλώματος και κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων, εντοπίστηκε στην περιοχή της Ομόνοιας και ανακαλύφθηκαν δύο χώροι σχετιζόμενοι με τη δράση του κυκλώματος, οικία και πρώην κατάστημα.

Εντός της οικίας, εντοπίστηκε πλήρες οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων αποτελούμενο από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ψηφιακό εκτυπωτή πλαστικών καρτών, θερμοκολλητής, κόφτες ακριβείας κ.α.

Στον έτερο χώρο πρώην καταστήματος αποκρύπτονταν πλήθος δικαιολογητικών, δηλώσεων και πιστοποιητικών στα στοιχεία διάφορων αλλοδαπών, έτοιμα προς υποβολή σε αρμόδιες υπηρεσίες.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, το κύκλωμα φέρεται ότι μόνο τους τελευταίους δύο μήνες έχει πετύχει την προετοιμασία φακέλων δικαιολογητικών για την έκδοση τουλάχιστον -32- βεβαιώσεων Α.Μ.Κ.Α., -16- Α.Φ.Μ., κλειδάριθμου και -8- βεβαιώσεων ΕΦΚΑ, καθώς και πλήρες πακέτο δικαιολογητικών για ακόμα 7 αλλοδαπούς.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των -55.000- ευρώ που κατασχέθηκε ως κέρδη προερχόμενα από τις νομιμοποιήσεις,
-3- διαβατήρια,
-2- προξενικές θεωρήσεις,
-3- άδειες διαμονής,
-7- πακέτα εγγράφων-πιστοποιητικών,
-21- βεβαιώσει ΑΦΜ διαφόρων αλλοδαπών,
-12- βεβαιώσεις ΕΦΚΑ και ΑΜΚΑ,
φωτογραφίες τρίτων προσώπων τύπου διαβατηρίου και
πλήθος συσκευών για κατάρτιση πλαστών εγγράφων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.